Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Την Κυριακή 8/5 στην Achaia Clauss το Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου

Την Κυριακή 8/5 στην Achaia Clauss το Φε...

Το διοργανώνει το Πολύεδρο – Το Φεστιβάλ επιστρέφει μετά από 2 χρόνια απουσίας και μεταξύ των συγγραφέων που θα παραστούν είναι και ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος

Το Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, που διοργανώνει το Πολύεδρο του Κωστή Καπέλα και της Όλγας Νικολοπούλου κάθε χρόνο στον υπέροχο χώρο της Αχάια Κλάους επιστρέφει δριμύτερο μετά από 2 χρόνια που ο covid 19 είχε ρίξει τη σκιά του και είχαν γίνει μόνο κάποιες δράσεις διαδικτυακά. Όπως μας ενημερώνει σχετική ανακοίνωση, η όμορφη αυτή και επιτυχημένη εκδήλωση που συνήθως γίνεται αρχές Απριλίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου που τιμάται στις 2 Απριλίου, θα γίνει λοιπόν και φέτος στην Πάτρα, με περίπου 1 μήνα καθυστέρηση, στην Achaia Clauss αυτή την Κυριακή  8 Μαΐου 2022, από τις 10:30 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Το Φεστιβάλ όπως υπογραμμίζει η ανακοίνωση του Πολύεδρου, επιστρέφει μετά από σχεδόν τρία χρόνια απουσίας (το τελευταίο δια ζώσης Φεστιβάλ ήταν το 2019) λόγω των υγειονομικών συνθηκών, με πολλές εκδηλώσεις και δράσεις για τα παιδιά με θέματα από τα βιβλία.

Φέτος θα συμμετέχουν οι συγγραφείς, Βαγγέλης Ηλιόπουλος του «Τριγωνοψαρούλη», Θάλεια Τριανταφύλλου και Παναγιώτα Σμυρλή καθώς και οι εικονογράφοι Ευτυχία Στυλιανέα και Χριστίνα Δημητροπούλου. Επίσης θα συμμετέχουν πολλοί εκπαιδευτικοί, εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού, ηθοποιοί και μουσικοί.

Παιδιά και μεγάλοι, από κάθε γειτονιά της Πάτρας, αλλά και σχολικές ομάδες, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πολλές εκπαιδευτικές δράσεις και να γνωρίσουν από κοντά τους συντελεστές των βιβλίων, συγγραφείς, εκδότες, γραφίστες, εικονογράφους, τυπογράφους και βιβλιοδέτες και να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά την Κυριακή τους.

Μάλιστα αυτή την Κυριακή είναι και η Γιορτή της Μητέρας.

Τα παιδιά θα έχουν λοιπόν την ευκαιρία να ταξιδέψουν μέσα από τις ιστορίες των βιβλίων, μέσω του θεατρικού παιχνιδιού  με την ομάδα του Juniorsclub. 

Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως το  Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου πραγματοποιείται από το Πολύεδρο εδώ και πάνω από 25 χρόνια. Φέτος είναι η 26η κατά σειρά διοργάνωση του και αναμένεται να έχει μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία.

«Οι ιστορίες είναι φτερά που σε βοηθούν να πετάς ψηλά κάθε μέρα», αναφέρουν στο μήνυμα τους οι διοργανωτές.

Τις περισσότερες φωτ. μας τις έστειλε το Πολύεδρο.

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος.

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture