Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Ά, το αύξησες, τι να κάνεις και εσύ;»- «Πολυτέλεια» οι φούρνοι

Πάτρα: «Ά, το αύξησες, τι να κάνεις και ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Πόσο φτάνει η τιμή της φραντζόλας

Νέα αύξηση καταγράφεται στην τιμή του ψωμιού. Στην Πάτρα η φρατζόλα των 350 γραμμαρίων έφτασε να κυμαίνεται από 1.10 ευρώ έως και 1.30 ευρώ με το κιλό να ξεπερνάει τα 2 ευρώ και περιπτώσεις χωριάτικου ψωμιού να φτάνουν έως και τα 2,60 το κιλό.  Μάλιστα οι αρτοποιοί δεν αποκλείουν να έχουμε και άλλες αυξήσεις, καθώς οι ανατιμήσεις σε κάποιες από τις  πρώτες ύλες όπως το γάλα, συνεχίζονται και σε συνδυασμό με την ακρίβεια στο ρεύμα, θα είναι πολύ δύσκολο, όπως λένε, να συνεχίζουν να βάζουν πλάτη διότι αυτό θα τους οδηγήσει σε λουκέτο.

Ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Πάτρας, Επαμεινώνδας Ανδρεόπουλος ανέφερε στο thebest.gr: «Η αύξηση στο ψωμί έχει γίνει καθώς η τιμή του μετά το μπαράζ των ανατιμήσεων του προηγούμενου χρονικού διαστήματος, αλλά και η αύξηση στην ενέργεια που συνεχίζεται δεν μας άφησε περιθώρια να κρατήσουμε τις τιμές. Βέβαια, ακόμα και τώρα η τιμή του ψωμιού, δεν είναι αυτή που θα έπρεπε, δηλαδή ιδανικά θα έπρεπε να είναι πάνω από 1.50 ευρώ η φραντζόλα για να μπορούμε να πούμε ότι ίσως μπορέσουμε να σώσουμε την παρτίδα». «Η γκρίνια από τους συναδέλφους είναι μεγάλη γιατί δεν μπορούν να συντηρήσουν τα καταστήματά τους, γιατί πέρα από αυτά που καλούμαστε να πληρώσουμε, δεν υπάρχει και δουλειά, ο κόσμος δεν αγοράζει. Οι δυο τελευταίες εβδομάδες, κυριολεκτικά είναι νεκρές».

Στο μεταξύ, όπως εξηγεί ο κ. Ανδρεόπουλος, δεν είναι μόνο το ψωμί που έχει πάρει αύξηση καθώς όλα τα προϊόντα που πωλούνται στους φούρνους έχουν πάρει και αυτά την ανιούσα: «Όταν παίρνει αύξηση η ενέργεια και το πετρέλαιο αντιλαμβάνεται κανείς ότι όλα έχουν πάρει αύξηση. Τα βούτυρα, τα αλλαντικά, το λάδι κ.α. Σε ό, τι αφορά το λάδι, για παράδειγμα είναι εντελώς ασύμφορο καλύτερα να τηγανίζαμε με πετρέλαιο, πιο φθηνό θα ήταν. Πέρυσι τέτοια εποχή το αγοράζαμε 8.30 ευρώ συν το ΦΠΑ τα δέκα λίτρα και τώρα φθάνει σχεδόν τα 30 ευρώ».

Σε ό, τι αφορά τον κόσμο και για το πώς αντιμετωπίζει την υπάρχουσα κατάσταση, μας λέει: «Υπάρχει μια σχετική γκρίνια αλλά από την άλλη ξέρει και βλέπει τι έχει γίνει και συχνά μας λένε «α το αύξησες, τι να κάνεις και εσύ;». Πια ο κόσμος έχει κατανόηση στο θέμα τον αυξήσεων, γνωρίζει καλά ότι δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις