Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Μάθετε με ποιές ταινίες θα κάνουν έναρξη και λήξη οι 7ες Νύχτες Τρόμου

Μάθετε με ποιές ταινίες θα κάνουν έναρξη...

Το Φεστιβάλ ξεκινά στις 5/5 με ένα φιλμ από την Ουγγαρία που είχε υποβληθεί από την Ουγγρική Ακαδημία Κινηματογράφου & στα Όσκαρ - Στην Αθήνα & Θεσσαλονίκη οι προβολές θα ολοκληρωθούν στις 15/5

Λίγα 24ωρα απομένουν για τη μεγάλη επιστροφή του 7ου Horrorant Film Festival – Νύχτες Τρόμου και όλα είναι έτοιμα.

Οι ταινίες όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, φορτώνονται στον server, το διαφημιστικό υλικό εκτυπώνεται και δε βλέπουμε την ώρα να ξημερώσει η Πέμπτη 5 Μαΐου 2022, όταν το Ελιζέ στην Αθήνα θα ανοίξει τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους φίλους του τρόμου.

Φέτος, την έναρξη των Νυχτών Τρόμου θα σημάνει η επίσημη πρόταση της Ουγγρικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τα Όσκαρ, το φιλμ «Post Mortem».

Ο έμπειρος Péter Bergendy (The Exam, Trezor) παρουσιάζει την πρώτη -χολυγουντιανών προδιαγραφών- ταινία τρόμου της χώρας, μια μεταπολεμική ιστορία φαντασμάτων που ξέρει πως για να πετύχει το σκοπό της δεν χρειάζεται φτηνά jump scares αλλά στοιχειωτική ατμόσφαιρα, φαντασμαγορική φωτογραφία, έξυπνη πλοκή και γοητευτικούς ήρωες.

Σύνοψη:

Αμέτρητα φαντάσματα έχουν παγιδευτεί στον κόσμο ως αποτέλεσμα του 1ου Παγκόσμιου Πολέμου και της επιδημίας της Ισπανικής γρίπης. Τον παγωμένο χειμώνα του 1918, ο Τομάς, ένας περιπλανώμενος μεταθανάτιος φωτογράφος, οδηγείται από την 10χρονη ορφανή Άννα στο μικρό χωριό της. Εκεί αρχίζει να βιώνει ανεξήγητα παραφυσικά φαινόμενα και αποφασίζει να ερευνήσει τη προέλευσή τους. Έχοντας πάντα στο πλάι του την ατρόμητη Άννα, αναζητούν την αιτία της οργής των φαντασμάτων.

Έντεκα ημέρες αργότερα, οι 7ες Νύχτες Τρόμου θα μας αποχαιρετήσουν με κάτι τελείως διαφορετικό, το κλειστοφοβικό sci-fi θρίλερ «Méandre».

Μετά από τη θητεία του ως βοηθός δίπλα σε σκηνοθέτες σαν τους Quentin Tarantino, Stephen Sommers, Luc Besson και Fred Cavayé, ο Mathieu Turi χαράζει το δικό του δρόμο, που φαίνεται πως τον οδηγεί στο είδος του τρόμου, αφού τέσσερα χρόνια μετά το πολυβραβευμένο Hostile, επιστρέφει με μια all-time classic “ποντίκι-σε-κλουβί” ιδέα που απογειώνεται χάρη στην non-stop ένταση και τα έξυπνα twists ‘n’ turns (pun intended) και πρωταγωνίστρια την ακαταμάχητη Gaia Weiss (Vikings - History Channel)

Σύνοψη:

Μια νεαρή γυναίκα ξυπνά σε ένα ασφυκτικά στενό τούνελ γεμάτο θανατηφόρες παγίδες. Για να μην πεθάνει, πρέπει να συνεχίσει να προχωράει...

Το ωρολόγιο πρόγραμμα έχει ήδη γίνει γνωστό μέσω των social media, όμως ένα κινηματογραφικό Φεστιβάλ δε μπορεί να είναι ολοκληρωμένο χωρίς τον πλήρη οδηγό του, ώστε να μπορείτε να μελετήσετε τις ταινίες και να προγραμματίσετε τις προβολές που σας ενδιαφέρουν.

Αυτό είναι έτοιμο και μπορείτε να το κατεβάσετε από το παρακάτω link, ενώ από την Πέμπτη θα μπορείτε να παραλάβετε την έντυπη εκδοχή του από το ταμείο του Ελιζέ, στα Ιλίσια.

https://www.docdroid.net/FrUPL5P/7-hff-program-pdf

Αγοράστε σήμερα το εισιτήριο ή το full pass σας μέσω VIVA από εδώ:

https://www.viva.gr/tickets/cinema/elize/

Ποτέ ένας εφιάλτης δεν ήταν τόσο συναρπαστικός!

Εκτός από την Αθήνα οι 7ες Νύχτες Τρόμου θα κάνουν προβολές και στη Θεσσαλονίκη, 5-15 Μαΐου 2022 στην αίθουσα ΒΑΚΟΥΡΑ και στη Ρόδο, 12-18 Μαΐου στο PALLAS.

*Το Horrorant Film Festival “ΝΧΥΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ” διοργανώνεται από το κινηματογραφικό δίκτυο FilmBoy (το κινηματογραφικό site Filmboy.gr, το θεματικό site Horrorant.com και την εταιρεία διανομής FilmBoy Pictures) και τελεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture