Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Το "Better Call Saul" είναι η τηλεόραση που θέλουμε

Το "Better Call Saul" είναι η ...

Η καλύτερη σειρά της τελευταίας πενταετίας επέστρεψε με την 6η και τελευταία σεζόν

Είναι καλύτερο το "Breaking Bad” ή το "Better Call Saul”; Δεν υπάρχουν τέτοια διλήμματα και ποιοι είναι αυτοί που τα θέτουν στην τελική. Μπορούμε να διαλέξουμε και τα δύο; 

 
To "Breaking Bad” του σεναριογράφου-σκηνοθέτη Βινς Γκίλιγκαν έκανε ντεμπούτο το 2008 και άλλαξε άρδην το τηλεοπτικό τοπίο, σε μία εποχή που αρχίζαμε να μαθαίνουμε τι σημαίνει streaming και τι είναι αυτό το Netflix που όλοι συζητούσαν στο εξωτερικό. Λίγο αργότερα, κάποιοι από εμάς το παρακολουθούσαμε -την "άγρια" νύχτα- σε ελεύθερα κανάλια όπως ο ΑΝΤ1 και το Μακεδονία TV (συνεχίζουν να προβάλλονται εκεί), μέχρι το Netflix να έρθει επίσημα και στη χώρα μας. Η δραματική-αστυνομική αμερικανική σειρά, με πρωταγωνιστές το αταίριαστο δίδυμο των Μπράιαν Κράνστον (Γουόλτερ Γουάιτ) και Άαρον Πολ (Τζέσι Πινκμαν), στον ρόλο των άπειρων εμπόρων και παρασκευαστών ναρκωτικών που όμως μάθαιναν γρήγορα. Μετά από πέντε συναρπαστικές σεζόν, από το 2008 μέχρι το 2013, με φόντο την ζεστή Αλμπουκέρκη της πολιτείας του Νέου Μεξικού των ΗΠΑ, η βραβευμένη, με Emmy, σειρά, από πολλούς θεωρείται σαν μία από τις καλύτερες όλων των εποχών. 

Στη δεύτερη σεζόν του "Breaking Bad”, κάπου στα τελειώματά της, εμφανίζεται και ένας περίεργος τύπος, ένας φωνακλάς και "φανταχτερός" δικηγόρος -με πτυχίο εξ αποστάσεως από το "περίφημο" University of American Samoa- που διαφημίζει τις υπηρεσίες του μέσα από εξοργιστικές διαφημίσεις στην τοπική τηλεόραση και μεγάλα billboards στον δρόμο. Κάτι όχι το ασυνήθιστο, μιλάμε για τις ΗΠΑ, όλοι θέλουν να  πουλήσουν την "πραμάτεια" τους. Το επεισόδιο είχε τίτλο "Better Call Saul” και λίγα χρόνια αργότερα, αυτός θα ήταν ο τίτλος της νέας σειράς του Βινς Γκίλιγκαν (μαζί με τον σεναριογράφο Πίτερ Γκουλντ). Το όνομα του δικηγόρου ήταν Σολ Γκούντμαν.

Πού να φανταζόταν ο υπέροχος ηθοποιός Μπομπ Όντενκερκ,  που ενσάρκωσε για πρώτη φορά τον Σολ Γκούντμαν (ή Τζίμι Μαγκίλ) το 2009, πως θα επέστρεφε το 2015 με μία δική του σειρά; Το "Better Call Saul”, μας πηγαίνει πίσω στον χρόνο, πριν τα γεγονότα του "Breaking Bad”, ένα prequel spin-off που μας δείχνει την μετεξέλιξη του δικηγορίσκου, φαινομενικά χωρίς περγαμηνές, σε κάτι άλλο, πιο επικίνδυνο. Στην αρχή, αναλαμβάνει μικρές υποθέσεις, με έδρα του ένα μικροσκοπικό δωμάτιο στο πίσω μέρος ενός νυχάδικου, αλλά δεν του αρκούν. Θέλει να ανέβει στην ιεραρχία, θέλει τον σεβασμό των άλλων, των "κανονικών" δικηγόρων. Θέλει να ξεφύγει από το παρελθόν του.
 

Και να που βρισκόμαστε στο 2022, με το "Better Call Saul” ("Πάρε τον Σολ”) του δικτύου AMC (προβάλλεται στο Netflix, με εβδομαδιαία επεισόδια), να ολοκληρώνει και αυτό τον δικό του κύκλο, μέσα από έξι σεζόν. Αλλά ας μην βιαζόμαστε, το πρώτο επεισόδιο της 6ης σεζόν ξεκινάει σε λίγες ώρες από τώρα. Ας το απολαύσουμε, δύσκολα θα δούμε ξανά τηλεοπτικούς χαρακτήρες σαν τον Σολ Γκουντμαν-Τζίμι Μαγκίλ, την δικηγόρο Κιμ Γουέξλερ (Ρέι Σίχορν), που προσπαθεί να τον ισορροπήσει και να τον ξελασπώσει, τον απίστευτο Τζόναθαν Μπανκς στον ρόλο του Μάικ (απλά μην μπεις στα "χωράφια" του πρώην αστυνομικού – νυν παρκαδόρου), ακόμα και τον Μάικλ Μακίν στο ρόλο του μεγαλύτερου αδερφού του Τζίμι, Τσακ, με τα δικά του "θέματα", αλλά και τον απίθανο Τζιανκάρλο Εσποζίτο σαν Γκας Φρινγκ, από τους πλέον εμβληματικούς και… εκρηκτικούς villains της τηλεόρασης, που είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και στο "Breaking Bad”. 

Το "Better Call Saul” έχει πετύχει κάτι το πολύ σημαντικό. Νοιάζεσαι για τον πρωταγωνιστή, πονάς μαζί του, ακόμα και αν είναι αυτό που είναι. Ένα λαμόγιο δικηγόρος. Θέλεις να βρει την προσωπική του γαλήνη και ευτυχία, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπος με κάθε λογής εμπόδια και διακρίσεις. Πάντα υπό τη σκιά του μεγαλύτερου αδερφού του, των συναδέλφων του που ποτέ δεν τον θεώρησαν "δικό τους". Έδινε δικαιώματα. Ο Σολ Γκούντμαν-Τζίμι Μαγκίλ δεν πήγαινε πάντα με το "γράμμα του νόμου" και με τον "σταυρό στο χέρι", αν και άνθρωπος που θα έπρεπε να υπηρετεί τον νόμο. Ο μόνος ήταν; 

Μάλλον δεν τον θέλεις για δικό σου συνήγορο, εκτός αν πέσεις στην ανάγκη, αλλά ο χαρακτήρας του κρύβει, εν τέλει, τραγικότητα. Βλέπεις τη διαδρομή του αντιήρωα προς την αυτοκαταστροφή, με τις πράξεις του να συμπαρασύρουν και τους ανθρώπους που τον αγαπούν. Μία πραγματικά υπέροχη ιστορία, με γενναίες δόσεις χιούμορ, δράματος και περιπέτειας.
 

Για να δούμε, στο τέλος, πώς θα ενωθούν -αν ενωθούν- τα σύμπαντα του "Breaking Bad” και του "Better Call Saul” και τι θα απογίνουν κάποιοι αγαπημένοι χαρακτήρες; Πού θα καταλήξει ο Τζίμι; Θα βρει λύτρωση; Μέχρι τον Αύγουστο που θα ολοκληρωθεί η 6η σεζόν, μέσα από 13 επεισόδια, έχουμε πολύ δρόμο… 

Η σειρά "Better Call Saul” ("Πάρε τον Σολ”) προβάλλεται στο Netflix. Η 6η σεζόν μόλις ξεκίνησε. 

 

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight