Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ψυχολογική στήριξη στους συμμαθητές της Τζωρτζίνας- Ψυχολόγος και Κοινωνικός λειτουργός σήμερα στο σχολείο

Πάτρα: Ψυχολογική στήριξη στους συμμαθητ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ζητούμενο λοιπόν του σχολείου είναι να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας αλλά και να λύσει απορίες γονέων.

Υποστήριξη από κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο θα λάβουν από σήμερα οι συμμαθητές της μικρής Τζωρτζίνας, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr.

Μετά τα τελευταία γεγονότα σχετικά με το θάνατο του 9χρονου κοριτσιού και τη σύλληψη της μητέρας του, Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της το σχολείο θεώρησε ότι έπρεπε να παρέμβει προκειμένου να υποστηριχθούν τα παιδιά στα οποία έχει δημιουργηθεί μία τεράστια ανασφάλεια και βεβαίως δεκάδες ερωτηματικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr η έντονη κινητικότητα αλλά και η ύπαρξη καναλιών έξω από το σχολείο, αλλά και τα όσα ακούνε να διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες έφερε αναστάτωση στους μαθητές οι οποίοι ακούνε σαστισμένοι όσα συμβαίνουν μετά το θάνατο της συμμαθήτριας τους. Αυτό οδήγησε στην αναγκαιότητα να ληφθεί μέριμνα. Σήμερα στο σχολείο μπαίνουν κοινωνικός λειτουργός και ψυχολόγος προκειμένου να στηρίξουν τα μουδιασμένα παιδιά της τάξης της στο 26ο Δημοτικό. Μέσα από την παρέμβαση των ειδικών, το σχολείο στοχεύει στο να δοθούν λύσεις ενώ σημαντική είναι και η κινητοποίηση των υποστηρικτικών φορέων που συνεργάζονται. Ζητούμενο λοιπόν του σχολείου είναι να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας αλλά και να λύσει απορίες γονέων.

 Οι παρεμβάσεις από κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο θα γίνουν από σήμερα και όλες τις επόμενες μέρες και σε παιδιά και σε γονείς. Να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο σχολείο δεν υπάρχουν αυτές οι ειδικότητες σε καθημερινή βάση ενώ η παρουσία τους σε αυτή τι φάση είναι ιδιαίτερα σημαντική.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις