Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα- Σοφιανόπουλος για ελλείψεις φαρμάκων: «Όταν λέμε λείπουν όλα, λείπουν όλα. Ακόμα και το ντεπόν»

Αχαΐα- Σοφιανόπουλος για ελλείψεις φαρμά...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τι σημαίνει αυτό

Πλημμελής είναι ο εφοδιασμός σκευασμάτων, στα φαρμακεία της Πάτρας, σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαΐας. Μάλιστα, ο σύλλογος με ανακοίνωσή του, έχει ήδη ενημερώσει τους πολίτες, αναφέροντας ότι οι ελλείψεις βρίσκονται στο χειρότερο σημείο εδώ και 20 χρόνια.

Σε επικοινωνία που είχε το thebest.gr με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ανδρέα Σοφιανόπουλο, αυτός ανέφερε: «Όταν λέμε λείπουν όλα τα σκευάσματα, λείπουν όλα, δεν υπάρχει φάρμακο που να υπάρχει σε επάρκεια, μέχρι και το ντεπόν λείπει. Δεν υπάρχει κατηγορία που μπορείς να εξαιρέσεις».

Αυτό σημαίνει πολλά. Και πρώτα από όλα αδυναμία εξεύρεσης φαρμάκων από την πλευρά ασθενών που πάσχουν από χρόνια νοσήματα και αδιέξοδες αναζητήσεις σε δεκάδες φαρμακεία προκειμένου να βρουν το φάρμακό τους. Στην περίπτωση μάλιστα των ηλικιωμένων ασθενών η κατάσταση αυτή είναι ακόμη πιο τραγική καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα της μετακίνησης και αν δεν έχουν παιδιά να ψάξουν για τα φάρμακά τους, μένουν ακάλυπτοι με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την υγεία και την ποιότητα της ζωής τους. Ανάμεσα στα φάρμακα που λείπουν μάλιστα είναι και  κάποια για τον κορωνοϊό!

Μιλάμε για απώλεια φαρμάκων ζωτικής σημασίας για τη θεραπεία των ασθενών που όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος  «έρχονται από τις εταιρείες υπό αυστηρό περιορισμό για λόγους τιμολογιακής πολιτικής, αλλά κυρίως εξαγωγών, μιας και η χώρα μας είναι η φθηνότερη χώρα της Ευρωζώνης, με επιλογή όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων από το 2010 και μετά».

Οι φαρμακοποιοί διατείνονται ότι τα  μέτρα που έχει προαναγγείλει  ο Υπουργός Υγείας για τον Μάιο, αν εφαρμοστούν, θα δώσουν μια θέση υγειονομική στη χώρα μας στον τομέα της φαρμακευτικής περίθαλψης ανάλογη με χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής. Η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει άμεσα τα απαιτούμενα μέτρα, τα οποία δεν είναι άλλα από την αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής στον χώρο του φαρμάκου, αλλά το κυριότερο της απαγόρευσης των εξαγωγών και της κατάργησης των κλειστών προϋπολογισμών στον χώρο της Υγείας, οι οποίοι έχουν συμβάλει στην υποβάθμιση της γενικότερης υγειονομικής περίθαλψης του λαού μας".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις