Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Δηλώσεις Λ. Αυγενάκη από την Πάτρα για το Εθνικό Στρατηγικό Αθλητικό Σχέδιο

Δηλώσεις Λ. Αυγενάκη από την Πάτρα για τ...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Συνέντευξη Τύπου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί το πρώτο συνέδριο, στα πλαίσια χάραξης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό, με τον τίτλο «Συμπαίκτες στο μέλλον του Αθλητισμού» που διοργανώνει το Υφυπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, τα Επιμελητήρια Δυτικής Ελλάδας και τη διοίκηση του Παμπελοποννησιακού Αθλητικού Κέντρου.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα (8-10 Απριλίου, Κλειστό Γυμναστήριο «Τόφαλος»).

Για το σκοπό αυτό δόθηκε σήμερα (28/3) συνέντευξη Τύπου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης απαντώντας σε ερώτηση του sportin.gr είπε πως πρώτης προτεραιότητας θέματα στο υπουργείο είναι η Βία, το παράνομο στοίχημα και το ντόπινγκ, ενώ υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει το Υπουργείο στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων σε όλο το φάσμα του Αθλητισμού.

Ο κ. Αυγενάκης, επεσήμανε πως είναι σημαντικό να συνεχιστεί ο ανοιχτός διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους προκειμένου να συνδιαμορφωθεί το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό και στην κατεύθυνση αυτή, σημαντικό λόγο και ρόλο έχουν επίσης, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα επιμελητήρια, ο επιχειρηματικός κόσμος, οι επαγγελματίες του αθλητισμού, αλλά και η κοινωνία.

«Έτσι ξεκινάμε τη διοργάνωση ανοιχτών εκδηλώσεων στην έδρα κάθε Περιφέρειας, υπό τον τίτλο “Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό, Συμπαίκτες στο μέλλον του Αθλητισμού”. Ξεκινάμε αυτές τις διοργανώσεις από την Δυτική Ελλάδα. Πρώτος σταθμός, λοιπόν, είναι η Πάτρα, 8-10 Απριλίου 2022, στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος» είπε, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί διήμερο ανοιχτό συνέδριο και τριήμερη έκθεση αθλητισμού, ενώ θα υπάρξουν επίσης παράλληλες εκδηλώσεις και events.

«Συζητάμε με το σύνολο της αθλητικής οικογένειας. Τολμάμε να συζητάμε δημόσια και να αντιμετωπίζουμε θέματα, όπως η κακοδιοίκηση, η βία, το ντόπινγκ, η χειραγώγηση και η σεξουαλική παρενόχληση στον αθλητισμό. Δίνουμε φωνή στους αθλητές μας, αφουγκραζόμαστε τους αδύναμους και ενισχύουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, που αποτελεί τη βάση του αθλητικού μας οικοδομήματος. Σφυρηλατούμε σχέσεις ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης. Σας καλώ να είμαστε Συμπαίκτες στη Μεταρρύθμιση. Στον στόχο αυτό είμαστε όλοι στην “ίδια ομάδα”. Ο αθλητισμός και το μέλλον του μας θέλει όλους μαζί! Μαζί συνδιαμορφώνουμε το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα μας», τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

Δείτε όλα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη, στο ρεπορτάζ του sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports