Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ουγγαρία: Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλούν σε «άκυρο» στο δημοψήφισμα για θέματα ΛΟΑΤΚΙ

Ουγγαρία: Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμά...

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός θέλει να περιορίσει την ενημέρωση

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δραστηριοποιούνται στην Ουγγαρία απηύθυναν κάλεσμα στους πολίτες και ζήτησαν να ψηφίσουν «άκυρο» στο δημοψήφισμα που διεξάγεται για το εάν πρέπει να περιοριστεί η διδασκαλία για θέματα ΛΟΑΤΚΙ.

Σύμφωνα με το Reuters, το δημοψήφισμα θεωρείται απάντηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που ξεκίνησε νομική διαδικασία σε βάρος της Βουδαπέστης για τον νόμο αυτό., ενώ θα διεξαχθεί ταυτόχρονα με τις βουλευτικές εκλογές, στις οποίες έχει βάλει υποψηφιότητα ο Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος διεκδικεί τέταρτη θητεία για την θέση του Ούγγρου πρωθυπουργού.

Με βάση τις Βρυξέλλες λοιπόν, ο ουγγρικός νόμος κάνει διακρίσεις και έρχεται σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές αξίες της ανεκτικότητας και της ατομικής ελευθερίας.

Οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων διαμαρτυρήθηκαν στη Βουδαπέστη κρατώντας δύο τεράστια σχήματα «Χ» και καλώντας τον κόσμο να ρίξει άκυρη ψήφο στο δημοψήφισμα, βάζοντας δύο φορές σημάδι σε κάθε ερώτημα του ψηφοδελτίου. Η πρόταση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι ισχύει χωρίς τουλάχιστον το 50% του εκλογικού σώματος να έχει ρίξει έγκυρη ψήφο.

Τι θα ερωτηθούν οι Ούγγροι στο δημοψήφισμα
Στο δημοψήφισμα, οι Ούγγροι θα ερωτηθούν εάν στηρίζουν τη διενέργεια σεμιναρίων σεξουαλικού προσανατολισμού στα σχολεία χωρίς τη συναίνεση των γονέων και εάν πιστεύουν ότι πρέπει να προωθούνται μεταξύ των παιδιών διαδικασίες επαναπροσδιορισμού φύλου.

Θα ερωτηθούν επίσης εάν θα πρέπει να παρουσιάζεται στα παιδιά χωρίς περιορισμούς υλικό μέσων ενημέρωσης που μπορεί να επηρεάσει τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

«Αυτό το δημοψήφισμα προπαγάνδας που κάνει διακρίσεις … απλά ενισχύσει περαιτέρω τον διχασμό στην κοινωνία και αυξάνει τις προκαταλήψεις σε βάρος των ανθρώπων ΛΟΑΤΚΙ», δήλωσε η Λούκα Ντούντιτς, εκπρόσωπος της οργάνωσης υπέρ των δικαιωμάτων Hatter Tarsasag.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις