Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πότε- επιτέλους- θα ζεστάνει ο καιρός; Απαντά στο thebest.gr ο Ν. Σερέτης

Πάτρα: Πότε- επιτέλους- θα ζεστάνει ο κα...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την προσεχή Κυριακή

Σε χαμηλά επίπεδα θα παραμείνει η θερμοκρασία μέχρι και την Τετάρτη. Ο καιρός θα αρχίσει να φτιάχνει στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας από την Πέμπτη, με το θερμόμετρο να δείχνει μέχρι και 18 βαθμούς. Ζεστές θα είναι και η Παρασκευή με το Σάββατο, ενώ ο καιρός χαλάει από το απόγευμα της Κυριακής με πρόσκαιρες βροχοπτώσεις. 

«Το εμμονικό μοτίβο στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία με τις υψηλές βαρομετρικές πιέσεις στα δυτικά και βόρεια της Ευρώπης, που εξαναγκάζουν τις πολικές αέριες μάζες να κινούνται προς τα ανατολικά της τμήματα θα συνεχιστεί για λίγες ημέρες ακόμη, κρατώντας τον υδράργυρο σε χαμηλά επίπεδα έως τα μέσα της εβδομάδας. Από την ερχόμενη όμως Πέμπτη θα αρχίσει σταδιακά το προαναφερθέν μοτίβο να «σπάει» με αποτέλεσμα να οδηγείται και η χώρα μας βαθμιαία σε πιο ανοιξιάτικες θερμοκρασιακές τιμές» αναφέρει στο thebest.gr ο Γεωλόγος –προγνώστης καιρού Νικόλαος Σερέτης.

Αναλυτικά σε ό,τι αφορά την Δυτική Ελλάδα και την Πάτρα αναμένουμε τις εξής καιρικές συνθήκες:

Τρίτη 22/3: Παροδικά νεφελώδης καιρός με πιθανότητα για τοπικές βροχοπτώσεις προς τις βραδινές ώρες και κάποιες χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Κάπως περισσότερα φαινόμενα ενδεχομένως να εκδηλωθούν στα ανατολικότερα τμήματα του ν. Αχαΐας. Θερμοκρασία από 4-12°C και οι άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 2-4bf.

Τετάρτη 23/3: Αρχικά αναμένεται να συνεχιστούν οι καιρικές συνθήκες των βραδινών ωρών της Τρίτης, όμως γρήγορα μέσα στις πρωινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί από πλευράς φαινομένων στην πόλη, με τα όποια τοπικά φαινόμενα να παραμένουν μέχρι και το μεσημέρι στα ανατολικότερα τμήματα του νομού, οπότε αναμένεται να σταματήσουν και εκεί. Ο υδράργυρος χωρίς αξιόλογη μεταβολή και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 2-3bf και μόνο στην περιοχή του Ρίου τις πρωινές ώρες θα αγγίξουν πρόσκαιρα τα 5-6bf με γρήγορη όμως εξασθένιση.

Πέμπτη-Σάββατο 24-26/3: Γενικά βελτιωμένος και ηλιόλουστος καιρός στην πόλη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα ανέλθει ως προς τις μέγιστες τιμές της στους 16-18°C. Πιο ζεστές ημέρες η Παρασκευή και το Σάββατο. Οι άνεμοι γενικά θα είναι εξασθενημένοι και δεν θα δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα.

Κυριακή 27/3: Υπάρχει ενδεχόμενο για ένα πρόσκαιρο πέρασμα βροχοπτώσεων κατά την διάρκεια των απογευματινών-βραδινών ωρών της ημέρας. Ο υδράργυρος και το ανεμολογικό πεδίο θα μείνουν αμετάβλητα.

Ενδεικτικό αποτελεί το παρακάτω διάγραμμα για την πόλη της Πάτρας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις