Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Η έκθεση Food Expo 2022 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία – Δυναμικό παρών από τις εταιρείες της Αχαΐας

Η έκθεση Food Expo 2022 ολοκληρώθηκε με ...

Παρέστησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πλάτων Μαρλαφέκας και ο οικονομικός επόπτης Παναγιώτης Τζούδας

Από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε ύστερα από 2 χρόνια φυσικής απουσίας η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα και στην ΝΑ Ευρώπη με πολύ μεγάλη επιτυχία. Το Επιμελητήριο Αχαΐας συμμετείχε για μία ακόμα φορά στην FOOD EXPO, στηρίζοντας 16 εταιρείες μέλη της, που δραστηριοποιούνται στο κλάδο τροφίμων και ποτών με περίπτερα, τόσο στο χώρο των τροφίμων, όσο και στον ειδικό -για τα ποτά, ζύθους και οίνους - χώρο της ΟΙΝΟΤΕΛΕΙΑ.

Οι εταιρείες της Αχαΐας μέλη του Επιμελητηρίου , οι οποίες συμμετείχαν, έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένες  από την συμμετοχή τους, την επισκεψιμότητα και τις επαγγελματικές επαφές που είχαν. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πλάτων Μαρλαφέκας και ο οικονομικός επόπτης Παναγιώτης Τζούδας είχαν την ευκαιρία να κάνουν συναντήσεις με φορείς για την προώθηση συνεργασιών και συζήτησαν τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου σε μελλοντικές σημαντικές δράσεις εξωστρέφειας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Συνολικά 28.600 επισκέπτες επαγγελματίες της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και 750 hosted buyers από 80 διαφορετικές χώρες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι πραγματοποίησαν 12.000 b2b meetings, προσήλθαν στην έκθεση όπου συμμετείχαν με περίπτερα 1.200 Έλληνες και ξένοι εκθέτες.

Σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία η FOOD EXPO επιβεβαίωσε τη δυναμική της και τις δυνατότητές της στον κλάδο των τροφίμων και ποτών. Φέτος υπήρξε σαφής επισκεψιμότητα και εστιασμένο ενδιαφέρον από ανθρώπους της σχετικής αγοράς, ιδιοκτήτες, sales managers, export & import managers.

Κοντά 2.000 σημαντικοί διεθνείς αγοραστές με 750 Hosted buyers επισκέφθηκαν την έκθεση από χώρες όπως τα Hνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ινδία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Βραζιλία, αλλά και αρκετά ευρωπαϊκά κράτη όπως: Αυστρία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία κ.α αφήνοντας δικαιολογημένη αισιοδοξία για συνεργασίες με το εξωτερικό μία εποχή που η εξωστρέφεια των εταιρειών είναι σημαντικότερη από ποτέ.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, πραγματοποιήθηκαν Ημερίδες με στελέχη του κλάδου, ομιλίες, προβλήθηκαν case studies και σεμινάρια τα οποία οι συμμετέχοντες βρήκαν πολύ ενδιαφέροντα.

*Οι εταιρείες της Αχαΐας που συμμετείχαν με το Επιμελητήριο Αχαΐας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Food Expo είναι οι ακόλουθες:

ΑΧΑΙΑ Εταιρεία HELMIND, Εταιρεία AKMI Cookies Εταιρεία MG EQUIPMENTS A.B.E.E., Εταιρεία OMARIOS ZEUS by ALEXOPOULOS Family, Εταιρεία ΛΙΑΝΟΣ Π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (LIANOS Olive Oil), Εταιρεία ΑΧΑΙΩΝ ΕΛΑΙΑΣ ΓΑΙΑ, Εταιρεία ΤΡΙΨΑΣ Α.Ε. ΕΜΠΟΡΙΑ-ΕΞΑΓΩΓΗ ΕΛΙΩΝ

ΟΙΝΟΤΕΛΕΙΑ

AITHRA PREMIUM ORGANIC SPIRITS, ΑΧΑΙΚΟΣ ΖΥΘΟΣ ΙΚΕ, ΛΟΥΚΑΤΟΣ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ Α.Ε., Μ20 Winery, ΜΠΥΡΑ AMMOUSA, ΟΙΝΟΠΟΕΙΟ ΚΟΥΚΟΣ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΟΤΡΟΤΣΟΣ, ΠΡΟΤΥΠΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΑΝΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ (ΚΥΚΑΩ), VANTANA-ΤΖΟΥΔΑΣ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις