Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο εργοτάξιο της Άνω Πόλης- Ποια έργα εκτελούνται- Πότε θα έχουν ολοκληρωθεί

Στο εργοτάξιο της Άνω Πόλης- Ποια έργα ε...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η παράδοση του έργου είναι σταδιακή

Συνεχίζονται οι εργασίες για την ανάπλαση της Άνω πόλης, στην Πάτρα με το έργο να προχωρά με γοργούς ρυθμούς, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Χρήστο Κορδά.  Πρόκειται για ένα έργο που στοχεύει στο να δώσει νέα πνοή στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο κ. Κορδάς, «το έργο ανάπλασης της Άνω πόλης προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ προχωράει με γοργούς ρυθμούς και παρά τις επιμέρους δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σε συγκεκριμένα σημεία του έργου με τα αρχαία και τη ΔΕΗ αλλά και άλλες υπηρεσίες. Ο ρυθμός με τον οποίο προχωρά αυτό το ζωτικής σημασίας έργο, είναι ικανοποιητικός.  Πρόκειται για το παλιό- ιστορικό κέντρο, μία όμορφη περιοχή με το φρούριο και το παλαιό νοσοκομείο.

Και για το παλαιό νοσοκομείο θα δημοπρατηθεί σύντομα έργο ενώ όλη η περιοχή θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους κατοίκους της Πάτρας αλλά και για τους επισκέπτες. Ειδικά στο παλαιό νοσοκομείο θα δημιουργεί ένα κέντρο οπτικοακουστικής κληρονομίας και θα είναι ένα πρωτότυπο έργο με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα και θα αναφέρεται στην ιστορία της πόλης. Το έργο είχε συνολική προθεσμία δύο χρόνια και αναμένεται τελειώσει μέχρι τέλος του 2023. Ωστόσο αν για παράδειγμα ολοκληρωθεί η οδός Παντοκράτορος, θα παραδοθεί. Η παράδοση δηλαδή του έργου είναι σταδιακή.

Ξεκινάμε από την ανάπλαση της Γερμανού μέχρι το Κάστρο και την Αγίου Γεωργίου αλλά και από τις σκάλες τις Αγίου Νικολάου μέχρι την Κολοκοτρώνη. Το έργο κλείνει στην οδό Μπουκαούρη. Είναι μία μεγάλη περιοχή με ιδιαίτερη σημασία για την Πάτρα».

Να σημειώσουμε ότι σε περίπου πέντε μήνες (αν δεν προκύψουν νέες εμπλοκές),αναμένεται να υπάρχει ανάδοχος και για το έργο ανάπλασης της κάτω πόλης. Είναι το έργο με το οποίο πεζοδρομείται η Μαιζώνος από την πλατεία Όλγας μέχρι την Γούναρη. Και σε αυτό το σημείο η πόλη θα βελτιώσει τη λειτουργία της και την επισκεψιμότητα της. Να σημειώσουμε ότι πριν λίγο καιρό υπήρξε εμπλοκή με το έργο καθώς ο ανάδοχος που το είχε αναλάβει αρνήθηκε τελικά να προχωρήσει στην υλοποίηση.

 Φωτ.: Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις