Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Αποσύρεται το περιοδικό με την επίμαχη φωτογραφία του Παντελή Καναράκη-Ιερείς κατέθεσαν μήνυση

Αποσύρεται το περιοδικό με την επίμαχη φ...

Δεν θα κυκλοφορήσει τελικά με το συγκεκριμένο εξώφυλλο

Σάλο προκάλεσε η φωτογράφιση του Παντελή Καναράκη ως Ιησούς, με επτά ιερείς να κινούνται νομικά, εναντίον του περιοδικού και να ζητούν να αποσυρθεί. Από την άλλη το περιοδικό ζήτησε συγνώμη και ανακοίνωσε πως θα δε θα κυκλοφορήσει το τεύχος με αυτή τη φωτογράφηση.

 

Όπως μετέδωσε το πρωί της Δευτέρας η δημοσιογράφος Χριστίνα Πατσιώκα στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» μετά έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, το περιοδικό ζήτησε συγγνώμη, ενώ δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει τελικά με τη συγκεκριμένη φωτογράφιση.

«Κάθε εξώφυλλο του καλλιτεχνικού Free Press έχει σαν στόχο να προβληματίσει και να αποτελέσει κοινωνικό σχόλιο. Για αυτό και οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύγχρονο άνθρωπο να φορά ακάνθινο στεφάνι που συμβολίζει τα δεινά. Σκοπός μας δεν ήταν να προκαλέσουμε. Θα ήθελα να θυμίσω και να τονίσω ότι η τέχνη έχει την υποχρέωση να προβληματίσει και η ελευθερία της τέχνης είναι συνταγματικό δικαίωμα» αναφέρει ο εκδότης του περιοδικού.

Ο Κώστας Τσουρός, ο οποίος είχε σχολιάσει έντονα την φωτογράφιση του Παντελή Καναράκη, τόνισε στην εκπομπή: «Εγώ από την πλευρά μου, επειδή εξέφρασα και την αντίδραση μου προς τη συγκεκριμένη φωτογράφιση ως προς την αισθητική της, το να προχωρούν οι ιερείς σε μήνυση στον Παντελή Καναράκη μου φαίνεται επίσης υπερβολικό. Από εκεί και πέρα για μένα η θρησκεία δεν αγγίζεται».

Δείτε το βίντεο

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight