Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης του φόρου στη βενζίνη και στις ΗΠΑ

Ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης του φόρου ...

Σύμφωνα με την υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Μπάιντεν

Η μείωση του φόρου στη βενζίνη είναι μεταξύ των επιλογών που εξετάζονται για την ανακούφιση των καταναλωτών, δήλωσε σήμερα η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία της ότι η αμερικανική οικονομία θα έχει καλή απόδοση φέτος. «Εξετάζουμε μία σειρά από ενέργειες που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να ανακουφίσουμε τους καταναλωτές. Ο φόρος στη βενζίνη είναι κάτι που έχουμε στη λίστα», είπε η Γέλεν σε δημοσιογράφους στο Ντένβερ του Κολοράντο.

Δεν έκρυψε ωστόσο την ανησυχία της ότι η μείωση του φόρου στη βενζίνη θα μπορούσε να ωφελήσει περισσότερο τις πετρελαϊκές εταιρείες παρά τους καταναλωτές.

Δήλωσε επίσης ότι μια αυστηρότερη νομισματική πολιτική για την καταπολέμηση του πληθωρισμού θα μπορούσε να προκαλέσει ύφεση, αλλά συμπλήρωσε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα μπορούσε βρει την απαιτούμενη ισορροπία για να επιτύχει τη μέγιστη απασχόληση και την σταθεροποίηση των τιμών.

«Έχω εμπιστοσύνη στη Fed ότι θα καταφέρει να θέσει τον πληθωρισμό υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει ύφεση. Και βλέπω μια καλή και ισχυρή οικονομία η οποία, παρά τον πληθωρισμό και τα προβλήματα που προκαλεί η κατάσταση με Ρωσία-Ουκρανία, πιστεύω ότι θα τα πάει καλά φέτος», ανέφερε.

Αναφερόμενη στις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας και στον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν για το αμερικανικό δολάριο, εξαιτίας της αναζήτησης εναλλακτικών λύσεων για την επιχειρηματική δραστηριότητα από Ρωσία και Κίνα, η Τζάνετ Γέλεν εξέφρασε τη βεβαιότητα πως το αμερικανικό νόμισμα είναι τόσο ισχυρό στη διεθνή αγορά που κανένα άλλο δεν μπορεί να το ανταγωνιστεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις