Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Οι πατρινοί αρχιτέκτονες που συνυπογράφουν το Nous Hotel του Δάκη Ιωάννου στη Σαντορίνη

Οι πατρινοί αρχιτέκτονες που συνυπογράφο...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ακόμα μια σημαντική στιγμή για το γραφείο Diversity που εδρεύει σε Λονδίνο και Αθήνα, με συνεταίρους τους πατρινούς Νικόλα και Δημήτρη Τραβασάρο, Χριστίνα Αχτύπη.

Το άκρως εντυπωσιακό και χτισμένο σε «γειτονιές» ξενοδοχείο Nous που θα κάνει opening τον Ιούνιο στη Σαντορίνη ως το μεγαλύτερο resort του νησιού, φέρει μεταξύ άλλων και την υπογραφή του γραφείου Diversity των πατρινών Νικόλα και Δημήτρη Τραβασάρου και Χριστίνας Αχτύπη. Πίσω από την ανέγερσή του βρίσκεται το όνομα του Ελληνοκύπριου επιχειρηματία και διάσημου συλλέκτη Δάκη Ιωάννου, που ηγείται του κατασκευαστικού ομίλου J&P και δημιούργησε το ίδρυμα ΔΕΣΤΕ. Ανήκει στον όμιλο Donkey Hotels της οικογένειας Ιωάννου και είναι το πρώτο της σειράς των Yes Hotels μακριά από την πρωτεύουσα. Οι Diversity ανέλαβαν την αρχιτεκτονική κατασκευή μαζί με τους MplusM Architect.

. Όπως έχει γνωστοποιηθεί, το ξενοδοχείο θα αναπτύσσεται κλιμακωτά με έμπνευση την παραδοσιακή αρχιτεκτονική ώστε τα 121 δωμάτια και σουίτες να «φωλιάζουν» στο ανάγλυφο του φυσικού περιβάλλοντος. Οι νησιώτικες φόρμες ερμηνεύονται όμως με σύγχρονο τρόπο, ενώ οι εμβληματικές τοιχογραφίες στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης όρισαν την παλέτα των χώρων με τη ζεστασιά της τερακότας.  Η περίφημη «κουλούρα» - ο χαρακτηριστικός τρόπος πλέξης των αμπελιών που είναι μοναδικός στο νησί κάνει έντονη την παρουσία της διακοσμητικά. Επιπλέον 12 Έλληνες καλλιτέχνες δημιουργούν με έμπνευση την καταστροφική αλλά και αναγεννητική φύση των ηφαιστείων ενώ μια σειρά από σύγχρονα design icons από σχεδιαστές όπως οι Doshi & Levien, ο Konstantin Grcic, η Faye Toogood κ.α. θα βρίσκονται παντού. Τα περισσότερα δωμάτια έχουν τους δικούς τους μεγάλους ιδιωτικούς κήπους και κάποια τις πισίνες τους. Στη dream team των συντελεστών, πέραν των Diversity, η πολυβραβευμένη Ελευθερία Ντεκό στο σχεδιασμό φωτιασμού και η Doxiadis+ στη μελέτη αρχιτεκτονικής τοπίου και φύτευσης.

*Θυμίζουμε πως οι πατρινοί Diversity αναλαμβάνουν ξενοδοχειακές μονάδες και ιδιωτικές κατοικίες σε διεθνές επίπεδο – Ελλάδα, Γερμανία, Βρετανία, ΗΠΑ-  προσελκύοντας το ενδιαφέρον κορυφαίων design περιοδικών και συγκεντρώνοντας σημαντικές διακρίσεις ενώ ένα από τα επιτεύγματά τους που έχει τελευταία πολυσυζητηθεί είναι η μετατροπή του κτιρίου Δοξιάδη στο Κολωνάκι σε συγκρότημα κατοικιών One Athens. Στην Πάτρα έχουν σχεδιάσει το κτίριο 360 της παραλιακής.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View