Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Είμαστε όλες Wonder Women!: Μία καμπάνια από την τέχνη των κόμικ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Είμαστε όλες Wonder Women!: Μία καμπάνια...

Με την ευγενική συμμετοχή γνωστών Ελληνίδων, επιτυχημένων η κάθε μία στο χώρο τους όπως η ηθοποιός Αλίνα Κωτσοβούλου & η αθλήτρια Γεωργία Καλτσή

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, η Athens Comics Library, ο οργανισμός Women On Top και οι Εκδόσεις Anubis συνεργάζονται σε ένα διαφορετικό social media activation.

Με την ευγενική συμμετοχή γνωστών Ελληνίδων, επιτυχημένων η κάθε μία στο χώρο τους, σχολιάζουμε θέματα γυναικείας ενδυνάμωσης, χρησιμοποιώντας ως αναφορά τις δημοφιλέστερες και επιδραστικότερες σούπερ ηρωίδες της DC και της Marvel, όπως η Wonder Woman, η Captain Marvel, η Supergirl, η Jean Gray, η Ms. Marvel και η Black Widow.

Η καμπάνια έχει στόχο να αναδείξει μια σειρά θεμάτων που αφορούν στη γυναικεία ενδυνάμωση, όπως τα στερεότυπα ομορφιάς, η έμφυλη βία, τα εργασιακά δικαιώματα, τα πρότυπα δυναμικών γυναικών, η διείσδυση σε ανδροκρατούμενους χώρους, η μητρότητα και η μετέπειτα επιστροφή στην εργασία κ.λπ.

Από τις 8 Μαρτίου και για το προσεχές διάστημα, οι social media σελίδες της Athens Comics Library, του Women On Top και των Εκδόσεων Anubis θα μοιράζονται videos όπου η κάθε συμμετέχουσα θα απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, χρησιμοποιώντας ως αναφορά δημοφιλείς υπερηρωίδες της DC και της Marvel, γυναίκες - πρότυπα που έχουν διαμορφώσει και συνεχίζουν να διαμορφώνουν τη θέση της γυναίκας στην καθημερινή ζωή, μέσα από τα comics, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Στην ενέργεια συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Γκαμπριέλα Τελεκφάλβι, Ιδρύτρια της ΑμΚΕ ΚΙNITRO, η γνωστή ηθοποιός Αλίνα Κωτσοβούλου, η αθλήτρια Γεωργία Καλτσή, η Λίλιαν Μπαλάτσου, Γνωσιακή Νευροεπιστήμων, Ειδικός Τεχνητής Νοημοσύνης & Γλώσσας και Ιδρύτρια του Greek Girls Code, η συγγραφέας Ελένη Ανδρεάδη, η Συνιδρύτρια του Women Οn Top Πηνελόπη Θεοδωρακάκου και η Λήδα Τσενέ, Ιδρύτρια της Athens Comics Library.

Athens Comics Library

H Athens Comics Library σχεδιάστηκε με στόχο να αποτελέσει ένα χώρο έμπνευσης και δημιουργίας εμπειριών, μάθησης και εξερεύνησης, συναντήσεων, συμμετοχής, και δημιουργικότητας. Η ομάδα της ACL πιστεύει στην εκπαιδευτική διάσταση των comics, αλλά και στο ρόλο τους ως πλατφόρμα για ανάπτυξη και ενδυνάμωση κοινοτήτων και για αυτό τα τελευταία χρόνια δρατσηριοποιείται έντονα στα πεδία αυτά. Η Athens Comics Library φιλοξενεί, αυτή τη στιγμή, στα ράφια της, μια συλλογή που αγγίζει τους 2.500 τίτλους και αποτελείται από ελληνικά comics, αμερικανικά graphic novels, ευρωπαϊκά BD και manga. Επιπλέον, υπάρχουν επιλεγμένοι τίτλοι, οι οποίοι απευθύνονται σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Women On Top

Το Women On Top είναι ένας οργανισμός με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην εργασία. Ιδρύθηκε το 2012 και από τότε έχει δημιουργήσει και παρακολουθήσει πάνω από 1000 συνεργασίες mentoring προς όφελος άνεργων γυναικών, γυναικών που θέλουν να αλλάξουν επαγγελματική κατεύθυνση ή που θέλουν να εξελιχθούν μέσα σε ανδροκρατούμενα επαγγέλματα, γυναικών που θέλουν να επιχειρήσουν κ.ά., και έχει εκπαιδεύσει πάνω από 1500 άνεργες, μισθωτές και αυτοαπασχολούμενες γυναίκες σε σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης, προσφέροντας ταυτόχρονα και δημιουργική απασχόληση στα παιδιά όσων από αυτές είναι μητέρες.

Παράλληλα, μέσα από την πρωτοβουλία Women On Top in Business, παρέχει εκπαίδευση, συμβουλευτική και υπηρεσίες διαχείρισης έργου σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που επιθυμούν να κάνουν πράξη την ισότιμη εκπροσώπηση των γυναικών στην αγορά εργασίας, μέσα από την ενίσχυση της ποικιλομορφίας και της ισορροπίας επαγγελματικής/προσωπικής ζωής για τους εργαζομένους τους. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη συνεργαστεί με οργανισμούς όπως η Google, η PwC, η Παπαστράτος, η Microsoft Hellas, η Vodafone Greece, η Mastercard και η Accenture, καθώς και με δομές όπως ο Δήμος Αθηναίων.

Τέλος, έχει αναπτύξει μία ευρεία πλατφόρμα επικοινωνίας και παραγωγής περιεχομένου (έρευνες, άρθρα, podcasts, εκδηλώσεις κ.ά,), με στόχο το χτίσιμο δυναμικών κοινοτήτων γύρω από το στόχο της έμφυλης ισότητας, την προώθηση θετικών και ισχυρών γυναικείων προτύπων, αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και των δομών λήψης αποφάσεων για τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν, ακόμα και σήμερα, οι γυναίκες στην ισότιμη συμμετοχή τους στη δημόσια ζωή, αλλά και τους τρόπους εξάλειψης των εμποδίων αυτών.

Μπορείτε να δείτε το πρώτο video της ενέργειας

«Είμαστε όλες Wonder Women!» εδώ και εδώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture