Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τρελή κούρσα για τη βενζίνη- Στα 2.20 ευρώ το λίτρο μέσα στην εβδομάδα- «Τα έχουμε χάσει και εμείς και ο κόσμος»

Πάτρα: Τρελή κούρσα για τη βενζίνη- Στα ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

H άνοδος υπό την πίεση του πολέμου στην Ουκρανία, είναι εκρηκτική και αναμένεται να κλιμακωθεί

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την εξέλιξη στις τιμές τόσο της βενζίνης όσο και του πετρελαίου κίνησης αλλά και θέρμανσης, τις επόμενες μέρες, καθώς η άνοδος υπό την πίεση του πολέμου στην Ουκρανία, είναι εκρηκτική και αναμένεται να κλιμακωθεί. Στο νομό Αχαΐας, σήμερα η χαμηλότερη τιμή, κυρίως σε πρατήρια της Πάτρας είναι στα 1.92 ευρώ/λίτρο ενώ σε αυτά των περιχώρων φτάνει και στα 2.10 ευρώ/λίτρο. Η μέση τιμή της βενζίνης, στα περισσότερα πρατήρια του νομού είναι στα 2 ευρώ/λίτρο.

Για τις συνεχόμενες αυξήσεις των τιμών στα καύσιμα στην Αχαΐα, μιλάει στο thebest.gr o πρατηριούχος Σπύρος Μαυροειδής: «Τα έχουμε χάσει και εμείς και ο κόσμος, με τις αυξήσεις. Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να φτάσει η βενζίνη στα 2.20 ευρώ/λίτρο. Οι αυξήσεις είναι τρομακτικές, αύριο θα ανέβει 50 ευρώ το κυβικό, μεθαύριο δίνει πρόγνωση για παραπάνω. Μέρα παρά μέρα, αλλάζουν προς τα επάνω οι τιμές και δεν ξέρουμε που θα φτάσει».

Για τις αυξήσεις στην τιμή των καυσίμων μιλάει στο thebest.gr και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων Ελλάδας Γιώργος Ασμάτογλου: Η πορεία είναι ανοδική, δεν ξέρουμε που θα φτάσει η βενζίνη. Αυτό που περιμένουμε να βγει αύριο, είναι μια μέση πανελλαδική τιμή για την αμόλυβδη βενζίνη, στα 2.10 ευρώ/λίτρο και μέση τιμή για το πετρέλαιο κίνησης θα βγει 1.90 ευρώ/λίτρο ή ακόμα και 1.95 ευρώ/λίτρο. Επίσης, οι αυξήσεις και  του πετρελαίου κίνησης είναι τεράστιες. Το πετρέλαιο θέρμανσης θα βγάλει μια μέση τιμή πάνω από 1.60 ευρώ/λίτρο. Έχουμε δραματικές εξελίξεις και δεν ξέρω που μπορεί να μας οδηγήσουν. Και δεν μπορούμε να προβλέψουμε ότι θα υπάρξει «ταβάνι». Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη».

Σε ό, τι αφορά, το νομό Αχαΐας, ο κ. Ασμάτογλου, κάνει λόγο για θεμιτό αλλά και αθέμιτο ανταγωνισμό. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Θεωρώ ότι και το 2.10 ευρώ/λίτρο  που είναι η υψηλότερη τιμή στην Αχαΐα, είναι χαμηλά. Στο νομό Αχαΐας υπάρχει ανταγωνισμός αλλά και αθέμιτος ανταγωνισμός, που κρατάει χαμηλά τις τιμές. Αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Ναι να υπάρχει θεμιτός ανταγωνισμός μέσα στα περιθώρια κέρδους και να μπορεί το πρατήριο να είναι βιώσιμο, το να υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός, με άλλες πρακτικές, δεν έχει νόημα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις