Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η ζωή του Καρναβαλικού άρματος είναι η παρέλαση – Τέσσερα καινούργια στην πλ. Γεωργίου

Πάτρα: Η ζωή του Καρναβαλικού άρματος εί...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Αυτά είναι τα νέα άρματα

Νέα καρναβαλικά άρματα εγκαταστάθηκαν, το πρωί της Πέμπτης, στην πλατεία Γεωργίου, έχοντας ως στόχο να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών αλλά και των Πατρινών. Φέτος, από το Καρναβαλικό εργαστήριο, δημιουργήθηκαν τέσσερα νέα άρματα, τα οποία βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της πόλης. Πρόκειται, για τον προπομπό που απεικονίζει την μουσική μπάντα του Βασιλιά Καρνάβαλου και της Βασίλισσας, την σαρανταποδαρούσα, το rabbit test show (o λαγός) και τα τζιτζίκια με την αλεπού.

Ο υπεύθυνος του Καρναβαλικού Εργαστηρίου Νίκος Λιβάνης, μιλώντας στο thebest.gr για τις δημιουργίες που εκτίθενται στην πλατεία αλλά και τη σημασία που έχεις για τους τεχνίτες, αυτές να παρελαύνουν:  «Είναι δυσάρεστο γεγονός και συνάμα τραγικό για εμάς που έχουμε δεθεί με τον θεσμό του Καρναβαλιού, να μην γίνεται παρέλαση. Θέλουμε να δημιουργούμε και να βλέπουμε τα έργα μας στο δρόμο να παρελαύνουν και να τα θαυμάζει ο κόσμος. Όχι ότι αυτή τη στιγμή, δεν φαίνονται τα έργα μας που είναι εκτεθειμένα στην πλατεία Γεωργίου, αλλά άλλο να παρελάσει το άρμα. Η παρέλαση είναι παρέλαση και δεν μπορείς να την συγκρίνεις. Για παράδειγμα, το άνθινο άρμα που φτιάχνουμε κάθε χρόνο και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, μας έχει λείψει». 

Η φετινή έκθεση των αρμάτων, θέλει να «ξορκίσει» το κακό της πανδημιάς και όπως λέει ο κ. Λιβάνης: «Φέτος, με την έκθεση αυτή θέλαμε να δείξουμε, ότι φεύγουμε σιγά σιγά από την κρίση του κορωνοϊού και ότι ελπίζουμε του χρόνου, γελώντας και χαρούμενοι να βγούμε να κάνουμε ένα καρναβάλι, όπως όλοι οι Πατρινοί ξέρουν».

Σε ό, τι αφορά, τα άρματα του Βασιλιά και τις Βασίλισσας, που είναι παλιά και εκτίθενται στην πλατεία Γεωργίου, ο κ. Λιβάνης, εξηγεί:  «Το άρμα του Βασιλιά Καρνάβαλου αλλά και αυτό της Βασίλισσας είναι παλιά άρματα ωστόσο  λόγω της πανδημίας δεν είχαν προλάβει να βγουν σε παρέλαση και να τα χαρεί ο κόσμος. Τα συντηρήσαμε και τα βγάλαμε να τα δουν τόσο οι Πατρινοί όσο και οι επισκέπτες, έστω και στημένα στην πλατεία».

Μόλις πέντε τεχνίτες εργάζονται σε μόνιμη βάση στο Καρναβαλικό Εργαστήρι

Το μεγάλο πρόβλημα για το Καρναβαλικό Συνεργείο, με βάση όσα είπε, ο Νίκος Λιβάνης, είναι ότι  έχουν μείνει μόλις πέντε τεχνίτες, ενώ στο τέλος του χρόνου προσλαμβάνονται και μερικά άτομα με δίμηνες συμβάσεις:  «Στο εργαστήρι, αυτή τη στιγμή δουλεύουμε τρείς μόνιμοι και είναι και δυο έκτακτοι. Το προσωπικό είναι ένα θέμα, τα τελευταία χρόνια είμαστε πολύ λίγοι. Το πρόβλημα είναι γνωστό και ελπίζω να λυθεί».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις