Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στ΄άρματα στην πλατεία Γεωργίου ο Δήμαρχος

Πάτρα: Στ΄άρματα στην πλατεία Γεωργίου ο Δήμαρχος

Δείτε φωτογραφίες

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι την Καρναβαλική πλατεία Γεωργίου, εκεί όπου από σήμερα και μέχρι την Κυριακή -οπότε και ρίχνει αυλαία το φετινό Πατρινό Καρναβάλι- βρίσκονται τοποθετημένα τα άρματα για να τα δει όλος ο κόσμος, Πατρινοί και επισκέπτες της πόλης, ενώ παράλληλα έχει προγραμματιστεί από τον Καρναβαλικό Οργανισμό, μια σειρά από δράσεις, στο κέντρο της πόλης και στα Παλαιά Σφαγεία.

 

Ο Δήμαρχος δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης:

«Μέσα σε συνθήκες πολέμου και πανδημίας εμείς δίνουμε χαρά, γιατί η ζωή δεν είναι τιμωρία. Μαζί με τον αγώνα μας για να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, αλλά και να θωρακιστεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, για να καλύπτει τις ανάγκες όλων μας και να είναι πραγματικά δημόσιο και δωρεάν, κάνουμε το Καρναβάλι μας για να χαρεί ο λαός μας. Η πόλη στολίστηκε καρναβαλικά, ο Καρναβαλικός Οργανισμός κάνει αυτά που πρέπει, την Καθαρά Δευτέρα θα την γιορτάσουμε επίσης όπως απαιτούν τα έθιμα, τηρώντας όμως όλα τα πρωτόκολλα που επιβάλει η προστασία της υγείας μας.

Όσο για τους επισκέπτες της πόλης μας, που είναι πολλοί, τους καλούμε να χαρούν κι αυτοί μαζί μας. Με τόση θλίψη, από τα τόσα δυσάρεστα που συμβαίνουν, επιβάλλεται η ψυχική ανάταση και αυτό θα γίνει με το καλύτερο Καρναβάλι, το Καρναβάλι της Πάτρας».

 

Επίσης η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ- Καρναβάλι Πάτρας, Ήρα Κουρή, δήλωσε: «Μέσα σε αντίξοες συνθήκες, προσπαθήσαμε από τον Γενάρη, να δώσουμε το καρναβαλικό χρώμα στην πόλη. Σήμερα, λίγο πριν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Καρναβαλιού, φέραμε τα άρματα στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Γεωργίου, εδώ που χρόνια ολόκληρα περνούσαν οι χιλιάδες καρναβαλιστές στις δύο μεγάλες παρελάσεις.

Τα τοποθετήσαμε εδώ, για να χαρεί ο κόσμος, να φωτογραφηθεί, να αλλάξουμε τη βαριά από πλευράς ψυχολογίας ατμόσφαιρα λόγω της πανδημίας, αλλά και λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Θεωρούμε ότι κάθε πηγή χαράς είναι αναγκαία για να ηρεμήσει η ψυχή μας και να πάρουμε δυνάμεις για τους καθημερινούς μας αγώνες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις