Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Μεταφέρεται η δράση «Κάπου Ώπα!» του Θεατρικού Εργαστηρίου για παιδιά του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Μεταφέρεται η δράση «Κάπου Ώπα!» του Θεα...

Θα γίνει την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 στις 20.30 μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, στην πλατεία Γεωργίου Α΄

Μεταφέρεται λόγω χαλάρωσης των υγειονομικών μέτρων για την επόμενη Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 και ώρα 20.30 μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, στην πλατεία Γεωργίου Α', η δράση θεάτρου από το Θεατρικό Εργαστήρι για Παιδιά και Εφήβους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με θέμα τα στερεότυπα και τη γυναικεία κακοποίηση και με  τίτλο: «Κάπου ώπα!».

Η  δράση είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 4 Μαρτίου στην πλατεία Γεωργίου αλλά θα πραγματοποιηθεί τελικά την Παρασκευή 11 Μαρτίου με αφορμή και τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου).

Το τμήμα εφήβων Β΄και Γ΄Λυκείου του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, βαθιά προβληματισμένο από τις εκδηλώσεις βίας κατά των γυναικών, δημιουργεί  και παρουσιάζει μια αυτοσχέδια δράση στηριγμένη σε ατομικές μαρτυρίες. Εμπνέεται από τη θεματική των Αριστοφανικών «Εκκλησιαζουσών» του Λουκά Θάνου και συνδέεται με την εικαστική εγκατάσταση του σκηνογράφου Κέννυ Μακ Λέλλαν.

Οι έφηβοι αναρωτιούνται: Πώς τα στερεότυπα ενισχύουν την πατριαρχία; Μπορούν οι “φωνές στο κεφάλι μας” να σταματήσουν να καθορίζουν τις επιλογές μας; Και πώς σχετίζεται το καρναβάλι με όλα αυτά; Πότε ενδυόμαστε ρόλους και πώς μπορούμε να τους καταλύσουμε και να νιώσουμε ελεύθεροι;

Σύλληψη- Δημιουργία- Εκτέλεση: Βασιλοπούλου Ειρήνη, Γεωγοπούλου  Παρασκευή, Γεωργοπούλου Χρύσα, Γκανά Μαρκέλλα, Διονυσάτου Ρεβέκκα, Κακάβα Ευαγγελίνα, Καλαφάτης Παύλος, Κολέση Παρασκευίνα, Κουνάδη Νάγια, Μανουσοπούλου Κατερίνα, Μαρίνου Κλειώ, Μιχαηλίδη Δέσποινα, Μπελέζου Δήμητρα, Παπαδέλη Θεοδώρα, Παπαδημητρόπουλος  Σπύρος, Πούλια Έλλη, Τζανή Σοφία.

Πρωτότυπη μουσική- μουσική επιμέλεια: Μαρκέλλα Γκανά, Σπύρος Παπαδημητρόπουλος, Πορφύριος Τάσσης.

Συντονισμός δράσης: Γιούλη Δούβου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture