Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Οι καρναβαλιστές πήγαν στις "Εκκλησιάζουσες" και μετά έψαξαν για παλιό θεατρικό πρόγραμμα των "Μικροαστών"...

Οι καρναβαλιστές πήγαν στις "Εκκλησ...

Ξεκίνησαν και οι πρόβες της νέας παράστασης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, "Ο Γορίλας και η Ορτανσία" του Ι. Καμπανέλλη που σκηνοθετεί ο Μίλτος Νίκας και παίζει ο Διονύσης Βούλτσος

Την παράσταση «Εκκλησιάζουσες/Μία Κωμωδία» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε σκηνοθεσία του Λουκά Θάνου που έχει ανέβει σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και την Κοινωφελή Επιχείρηση Καρναβάλι Πάτρας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την Τετάρτη 23/2/2022 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων μέλη των καρναβαλικών γκρουπ του Κρυμμένου Θησαυρού.

Το θέατρο γέμισε και σύμφωνα με πληροφορίες, από κάθε γκρουπ είχαν έρθει μέχρι πέντε άτομα. Στους «καρναβαλιστές» θεατές άρεσε η παράσταση ενώ το ενδιαφέρον στοιχείο ήταν ότι η θεατρική βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα παιχνίδι με ερωτήσεις που αφορούσαν στο θέατρο. Μάλιστα ζητήθηκε από τα παιδιά των καρναβαλικών πληρωμάτων να βρουν και να φέρουν ένα πρόγραμμα της παράστασης του ΔΗΠΕΘΕ «Οι Μικροαστοί» του Γκόρκι από εποχής της αξέχαστης Μάγιας Λυμπεροπούλου ως καλλιτεχνικής διευθύντριας του θεάτρου.

Η παράσταση «Εκκλησιάζουσες» (πρόκειται για το Αριστοφανικό Χορόδραμα "Ιάκωβος Καμπανέλλης" που έχει ανέβει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του αποκαλούμενου πατριάρχη του νεοελληνικού θεάτρου) θα συνεχιστεί έως και τις 6/3/2022.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ξεκίνησαν οι πρόβες για την επόμενη παράσταση που θα είναι ο «Γορίλας και η Ορτανσία», το τελευταίο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη που σκηνοθετεί ο Μίλτος Νίκας, ο οποίος και παίζει στις «Εκκλησιάζουσες». Πρόκειται για μία απολαυστική, «τρελή» κωμωδία που προγραμματίζεται ν’ ανέβει τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου 2022 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. Όπως μάθαμε, θα παίζουν ο Διονύσης Βούλτσος που επιστρέφει δριμύτερος θεατρικά, η Ελένη Καλαντζοπούλου, ο Γιώργος Κομνηνόγλου ενώ τον «Γορίλα» θα κάνει ο Ηλίας Μανιατόπουλος, ο οποίος επίσης συμμετέχει στις «Εκκλησιάζουσες».  

Τα κοστούμια έχει αναλάβει η Μαρία Βασιλάκη.  

Κείμενο: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ                                                 

Ο Βασίλης Κόκκαλης στην παράσταση "...

Ο Βασίλης Κόκκαλης στην παράσταση "Εκκλησιάζουσες, Μία Κωμωδία" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture