Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Η Πάτρα μας εξέπληξε. Σε μια μέρα κάναμε φορτίο» -ΦΩΤΟ

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Η Πάτρα μας εξέπ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Σε ένδειξη αλληλεγγύης

Σε συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας και υγειονομικού υλικού, για τους κατοίκους της Ουκρανίας έχει προχωρήσει ο Σύλλογος Ελληνοουκρανικής Φιλίας «Ο Φάρος» που εδρεύει στην Πάτρα σε συνεργασία με την Μητρόπολη Πατρών. Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό, ο σύλλογος συνδράμει με όποιον τρόπο μπορεί, αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Ο κόσμος της Πάτρας, έχει κινητοποιηθεί προς την κατεύθυνση αυτή και όπως είπε στο thebest.gr ο πρόεδρος του συλλόγου, Μιχάλης Ροδόπουλος: «Οι πολίτες της Πάτρας, είναι δίπλα μας σε αυτό το εγχείρημα, παρότι στην παρούσα φάση είναι αρκετοί αυτοί που συλλέγουν βοήθεια για την Ουκρανία, οι πατρινοί μας εξέπληξαν ευχάριστα. Μόλις σε μια ημέρα, έχουμε καταφέρει να κάνουμε φορτίο.  Ήδη ένα φορτηγό  θα φύγει την Παρασκευή για την Αθήνα».

Η συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας προς  την δοκιμαζόμενη χώρα της Ουκρανίας, δεν θα σταματήσει . «Η ανταπόκριση είναι μεγάλη, τόση που δεν το φανταζόμαστε και θα συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια, δεν θα σταματήσουμε» τονίζει ο κ. Ροδόπουλος.

Τα 120 παιδιά από τον Σαρτανά της Ουκρανίας

Πέρα από την ανθρωπιστική βοήθεια, συνεχίζονται οι προσπάθειες από τον Σύλλογο Ελληνοουκρανικής Φιλίας και τον πρόεδρο του Μιχάλη Ροδόπουλο, να μπορέσουν να φέρουν 120 παιδιά από τον Σαρτανά της Ουκρανίας στην Ελλάδα: «Τα παιδιά θα έρθουν, μόλις είναι όλα έτοιμα. Ακόμα δεν γνωρίζουμε το πότε. Δεν είναι εύκολο να φύγουν από εκεί. Όσο λες την λέξη έρχονται, μέχρι να έρθουν είναι τεράστια η διαφορά. Δεν μπορούν να μετακινηθούν, η πόλη έχει καταλειφθεί, είναι εμπόλεμη ζώνη.

Για το κονβόι, που κατευθύνεται στην χώρα από την Μαριούπολη, ο κ. Ροδόπουλος αναφέρει: «Θα κάνω ό,τι μπορώ, όπου φτάνουν τα χέρια μου και ότι μπορώ να προσφέρω. Είναι καλοδεχούμενοι όποιοι έρθουν, να τους εξυπηρετήσουμε. Έχουμε τους ξενώνες που παραχώρησε η Μητρόπολη, όποιος έρθει θα τον φιλοξενήσουμε»

Τα είδη που συγκεντρώνονται

Να θυμίσουμε ότι τα είδη πού θα συγκεντρωθούν, από τον Σύλλογο Ελληνοουκρανικής Φιλίας και την Μητρόπολη Πατρών, είναι:  Stomach wash kit, Set for catheterization of the bladder, Traction tire, Portable oxygen cylinders, Central vein catheterization kits, Set for intraosseous access, Kits for lumbar puncture, Tracheostomy set, Tracheal intubation kit, Set for drainage of the pleural cavity, Immobilization tires of various types and sizes, Syringes with needles (different volumes), Catheters for peripheral veins (different sizes), System for transfusion of infusion solutions, Non - sterile bandage (different sizes), Elastic fixing bandage (different sizes), Sterile material for anti-burn measures, Sterile material for wound surface treatment, Hydrogel anti-burn bandage of different sizes, External fixation device.

Τόπος συγκεντρώσεως των φαρμάκων τα Γραφεία του Συλλόγου στην οδό Αγίου Νικολάου 62  (τηλ: 6934040928)

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις