Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Με επιτυχία δόθηκε η πρώτη παράσταση "παρΙΠΠΗΣ" στα Παλαιά Σφαγεία -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Με επιτυχία δόθηκε η πρώτη παράσταση &qu...

Μια Καρναβαλική Κοινωνική Σάτιρα με ζωντανή μουσική, βασισμένη στους Ιππείς του Αριστοφάνη, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Γιάννη Τσάκωνα

Mε ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κοινού πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1η Μαρτίου η πρώτη από τις δύο βραδιές της παράστασης «παρΙΠΠΗΣ» στα Παλαιά Σφαγεία (αίθουσα Καρναβαλιού).

Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2022 και της ενότητας «Τέχνη-Θεάματα», και πραγματοποιείται με τη συνεργασία ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας,  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και η ΜΠΛΕ productions.  Το συγκεκριμένο δρώμενο ήταν προγραμματισμένο να επαναληφθεί την Τετάρτη 2 Μαρτίου στις 21.00 στα Παλαιά Σφαγεία (αίθουσα Καρναβαλιού)με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ωστόσο για την είσοδο απαραίτητη προϋπόθεση ήταν η κράτηση θέσεων μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας carnivalpatras.gr στο link https://www.carnivalpatras.gr/online-aitiseis/book/

Στην παράσταση της Τρίτης 1η Μαρτίου οι πολυάριθμοι θεατές παρακολούθησαν μια Καρναβαλική Κοινωνική Σάτιρα με ζωντανή μουσική, βασισμένη στους Ιππείς του Αριστοφάνη, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Γιάννη Τσάκωνα. Η μουσική ήταν του Άγγελου Παπαγγελόπουλου και την κίνηση των ηθοποιών επιμελήθηκε η Μαριμίλλη Ασημακοπούλου, ενώ η σκηνογραφία ήταν της Μαρίας Βασιλάκη. Τους ρόλους ερμήνευσαν οι ηθοποιοί Άννα Ζιάκκα, Κατερίνα Κολλυροπούλου και Γεώργιος Κομνηνόγλου.

Η παράσταση σατιρίζει την μορφή της εξουσίας και τα παρελκόμενά της που επαναλαμβάνονται στο πέρασμα των χρόνων. Μέσα από την ιστορία δύο ξεθεωμένων, βασανισμένων και καταπιεσμένων δούλων από τον αφέντη τους «ΑΠΟΚΕΙ», διορισμένο ως γενικό επίτροπο του κράτους από τον αρχιαφέντη ΓεροΔήμο τον Ψηφοφορίτη, αρχίζει η παράσταση. Οι δυο δούλοι προσπαθούν να βρουν τρόπο να τον διώξουν και με αφορμή έναν χρησμό αποφασίζουν να πείσουν  έναν περαστικό περιθωριακό, πλανόδιο, πονηρό και πρόστυχο πωλητή σαλαμιών-φαλλών, τον «ΑΠΟΔΩ» να εξουδετερώσει τον «ΑΠΟΚΕΙ» και να γίνει επίτροπος του κράτους.

Η παράσταση και η εξέλιξη της ιστορίας πέρασε από τη γνώμη του κοινού, αφού αυτό τελικά μπορεί να δώσει τη λύση κατά τη συνάντηση των «ΑΠΟΚΕΙ» και «ΑΠΟΔΩ» με τον «Δήμο τον Ψηφοφορίτη». Ο τελευταίος μέσω της βοήθειας του κοινού παίρνει την σωστή απόφαση για να κάψει τον μεγαλύτερο καρνάβαλο απ’ τους δύο υποψήφιους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture