Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Το θέατρο στο Πατρινό Καρναβάλι – Απόψε και την Τετάρτη η παράσταση «παρΙΠΠΗΣ»

Το θέατρο στο Πατρινό Καρναβάλι – Απόψε ...

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου στις 21:00 στα Παλαιά Σφαγεία ανεβαίνει το Θεατρικό δρώμενο "ΚΑΡΝΑΒΑΚΧΑΙ" ενώ στο Δημοτικό Θέατρο έως & την Κυριακή παρουσιάζονται οι "Εκκλησιάζουσες"

Το θέατρο βρίσκεται στο επίκεντρο των προτάσεων της ΚΕΔΗΠ-Κοινωφελής Επιχείρηση Καρναβάλι Πάτρας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού και της ενότητας «Τέχνη-Θεάματα» που φωτίζει την καλλιτεχνική διάσταση της μεγάλης γιορτής της Αχαικής πρωτεύουσας συνδυάζοντας ωστόσο και τον σατιρικό και τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα της.

Στα Παλαιά Σφαγεία στην Ακτή Δυμαίων, χτυπά η καρδιά της θεατρικής δραστηριότητας μέσω Καρναβαλιού (αίθουσα Καρναβαλιού) και τις επόμενες μέρες οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τα εξής:

Απόψε Τρίτη 1η και την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022 στις 21:00 στα Παλαιά Σφαγεία (αίθουσα Καρναβαλιού) παρουσιάζεται η παράσταση «παρΙΠΠΗΣ» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Τσάκωνα με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Μία θεατρική καρναβαλική κοινωνική σάτιρα με ζωντανή μουσική βασισμένη στην ιστορία της κωμωδίας «Ιππής» του Αριστοφάνη.

Η παράσταση σατιρίζει την μορφή της εξουσίας και τα παρελκόμενά της που επαναλαμβάνονται στο πέρασμα των χρόνων.

Δύο δούλοι ξεθεωμένοι και βασανισμένοι από τον αφέντη «ΑΠΟΚΕΙ» που τον έχει διορίσει ο αρχιαφέντης ΓεροΔήμος ο Ψηφοφορίτης γενικό επίτροπο του κράτους, προσπαθούν να βρουν τρόπο να τον διώξουν.

Με αφορμή έναν χρησμό αποφασίζουν ότι ένας περαστικός περιθωριακός πωλητής σαλαμιών-φαλλών είναι η σανίδα σωτηρίας τους. Τον πείθουν πως το δίχως άλλο είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να εξουδετερώσει τον αφέντη «ΑΠΟΚΕΙ» και να κυβερνήσει το κράτος. Το όνομα αυτού «ΑΠΟΔΩ». Ο «ΑΠΟΔΩ» ένας πλανόδιος, πονηρός και πρόστυχος πωλητής σαλαμιών-φαλλών πιστεύει στον χρησμό και η αντιπαράθεση είναι αναπόφευκτη…!

Ο «ΑΠΟΚΕΙ» και ο «ΑΠΟΔΩ» συναντούν τον «Δήμο τον Ψηφοφορίτη» και όπως φαίνεται, μόνο το κοινό μπορεί να δώσει την λύση σε αυτή την κόντρα και να βοηθήσει τον «Δήμο τον Ψηφοφορίτη» να πάρει την σωστή απόφαση και να κάψει τον μεγαλύτερο καρνάβαλο απ’ τους δύο υποψήφιους.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Τσάκωνας

Μουσική: Άγγελος Παπαγγελόπουλος

Κίνηση: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου

Σκηνογραφία: Μαρία Βασιλάκη

Ηθοποιοί: Άννα Ζιάκκα, Κατερίνα Κολλυροπούλου, Γεώργιος Κομνηνόγλου.

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου στις 21:00 στα Παλαιά Σφαγεία (αίθουσα Καρναβαλιού) θα παρουσιαστεί το Θεατρικό Καρναβαλικό δρώμενο με τίτλο «ΚΑΡΝΑΒΑΚΧΑΙ» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ζαπάντη. Είσοδος ελεύθερη.

Πρόκειται για ένα έργο που έχει διαφορετική κατάληξη κάθε φορά, καθώς υπάρχει διαρκής διάδραση και συμμετοχή του κοινού.

Στην πλοκή του έργου, ο Καρνάβαλος - Διόνυσος, (γιος του Δία και της κόρης του Κάδμου Σεμέλης) φτάνει στην αρχαία Πάτρα με μορφή ανθρώπου, για να επιβάλει τη διασκέδασή του. Οι Πατρινοί αμφισβητούν τη θεϊκή- διασκεδαστική του καταγωγή και πρόθεση, και τον απορρίπτουν, αλλά τρελαίνονται από αυτόν και ως Καρναβαλικές μαινάδες πλέον, πηγαίνουν στο θέατρο λατρεύοντας το βασιλιά με χορικά δρώμενα. Ο Άρχοντας της Πάτρας αποφασίζει να στραφεί ενάντια στις μαινάδες. Συλλαμβάνει τον Καρνάβαλο- Διόνυσο, αλλά αυτός ελευθερώνεται μέσα από καρναβαλικές μεταμφιέσεις-μεταμορφώσεις. Στη συνέχεια ο Άρχοντας της Πάτρας μεταβαίνει στο θέατρο αλλά εκεί οι καρναβαλικές μαινάδες τον εισάγουν στα νέα καρναβαλικά έθιμα.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ζαπάντης,

Δραματουργική επεξεργασία: Φοιτητική Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών «Φρύνιχος»

Ηθοποιοί: Μαριλένα Τρακαλιάνη, Κυριάκος Νάσος - Αμερικάνος, Σάντυ Πατσαούρα, Κατερίνα Μπέγκο, Βάλια Πλώτα, Νεφέλη Στάμου, Λυδία Ζαπάντη,

Χορογράφος, Επιμέλεια κίνησης: Σάντυ Πατσαούρα,

Σκηνικά: Ιωάννης Κοψίνης,

Ενδυματολογική σύμβουλος: Ελένη Ασλανίδη,

Μουσική: Νάσος Ευστρατιάδης,

Επεξεργασία teaser: Νεφέλη Στάμου- camera obscura

Οργάνωση Παραγωγής: MOSAIC // Πολιτισμός και Δημιουργικότητα

 

Για την είσοδο είναι απαραίτητη προϋπόθεση η κράτηση θέσεων μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας carnivalpatras.gr στο link https://www.carnivalpatras.gr/online-aitiseis/book/

*Παράλληλα όπως ήδη έχουμε γράψει, συνεχίζεται στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Εκκλησιάζουσες-Μία Κωμωδία» (αριστοφανικό χορόδραμα «Ιάκωβος Καμπανέλης») σε σκηνοθεσία και χορογραφία Λουκά Θάνου, βασισμένη στη μετάφραση του Κώστα Ταχτσή.

Οι τελευταίες προγραμματισμένες παραστάσεις είναι τις εξής ημέρες και ώρες:

Τετάρτη   2  Μαρτίου στις 21:30

Πέμπτη   3   Μαρτίου στις 21:30

Παρασκευή  4  Μαρτίου στις 21:30

Σάββατο   5  Μαρτίου στις 21:30

Κυριακή 6  Μαρτίου στις 20:00.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture