Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Αχαΐα: Ο πόλεμος της Ουκρανίας βάζει στοπ σε φράουλες και ζαρζαβατικά- Φόβος ότι θα μείνουν στο χωράφι

Δυτική Αχαΐα: Ο πόλεμος της Ουκρανίας βά...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Σε απόγνωση οι αγρότες

Ανησυχία έχουν προκαλέσει και στους αγρότες της Δυτικής Αχαΐας, οι εξελίξεις μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς η Ουκρανία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγικούς προορισμούς για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και δη της περιοχής μας, με τις  εξαγωγές να  αγγίζουν μέχρι και το 40% των προϊόντων. Βέβαια, τα προϊόντα της Δυτικής Αχαΐας, είχαν μπει και στις αγορές της Ρωσίας και πλέον οι πόρτες κλείνουν και εκεί.

Την παρούσα χρονική στιγμή, οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας, ανέμεναν να εξάγουν φράουλες και ζαρζαβατικά, αλλά αυτό δεν θα γίνει και επικρατεί μεγάλος προβληματισμός καθώς βλέπουν τα προϊόντα τους να μένουν στο χωράφι. Το πρόβλημα, όμως, όπως τόνισε ο πρόεδρος των αγροτών Δυτικής Αχαΐας, Γιώργος Βεσκούκης, στο thebest.gr, πρόκειται να επεκταθεί και στους επόμενους μήνες. «Όλα τα προϊόντα, που παράγουμε, εξάγονται και στην Ουκρανία. Το πρόβλημα θα είναι έντονο και τους επόμενους μήνες. Τώρα έχουμε τις φράουλες και τα ζαρζαβατικά αλλά ακολουθούν το κρασί, το λάδι, τα καρπούζια, οι πατάτες και οι ντομάτες», εξηγεί.

Οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας, είναι σε απόγνωση καθώς μετά από το πρόβλημα με την ενέργεια και το πετρέλαιο έρχονται να προστεθούν και οι εξαγωγές. Ο κ. Βεσκούκης, αναφέρει σχετικά: «Από τη μια έχουμε τις αυξήσεις στα αγροτικά εφόδια και από την άλλη κλείνουν οι πόρτες για τα προϊόντα προς τα έξω, οι σοδειές μας θα μείνουν αδιάθετες. Είμαστε σε απόγνωση, η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει. Τα προϊόντα μας, εκτός από την Ουκρανία, είχαν μπει και στην Ρωσική αγορά. Λόγω του καιρού, ήταν πρώιμα και καταφέρναμε να τα εξάγουμε σε χώρες από αυτές, που είναι πιο κρύες. Αυτό που συμβαίνει τώρα, θα επηρεάσει όλη τη χώρα, όλοι οι αγρότες εξήγαγαν προς αυτές τις χώρες, το πρόβλημα θα είναι γενικευμένο. Τα προϊόντα της κάθε περιοχής σε όλη την Ελλάδα, έφευγαν για τις αγορές της Ουκρανίας και της Ρωσίας» τονίζει ο κ. Βεσκούκης.   

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις