Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Καρναβάλι χωρίς παρελάσεις αλλά με πάρτι σε κλειστούς χώρους- Ο Χαρ. Γώγος εξηγεί το γιατί

Πάτρα: Καρναβάλι χωρίς παρελάσεις αλλά μ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Σύσκεψη για ελέγχους και την τήρηση των μέτρων  

 

Μία ανάσα πριν από ένα ακόμα καρναβάλι στη σκιά του covid βρίσκεται η Πάτρα. Μπορεί να πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις, ωστόσο η πόλη έχει μπει για τα καλά σε αποκριάτικους ρυθμούς με πολλά και πολυπληθή πάρτι να γίνονται σε κλειστούς χώρους. Την ίδια ώρα υπάρχει ανησυχία από τους ειδικούς για την τήρηση των μέτρων ενώ αυτή την ώρα στην Περιφέρεια συνεδριάζουν για το πώς θα  την διασφαλίσουν.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Χαράλαμπος Γώγος, παθολόγος- λοιμωξιολόγος καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, μέλος της εθνικής επιτροπής για τον covid-19,  «η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής είναι κάπως καλύτερη πλέον, έχουν μειωθεί και οι νοσηλευόμενοι, έχουν κλείσει και δύο κλινικές. Το θέμα είναι αυτή η εικόνα να διατηρηθεί και μετά το Καρναβάλι. Οι γιορτές σε κλειστούς χώρους έχουν να κάνουν με τη γενικότερη οδηγία που αφορά τη διασκέδαση. Υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να τηρηθούν. Είναι οι οδηγίες που ακολουθούνται στην εστίαση και τη διασκέδαση.

Το «μέσα» γίνεται υπό συγκεκριμένες προϋπόθεσες που είναι καθορισμένες ενώ το «έξω» είναι απροσδιόριστο. Απαγορεύονται οι παρελάσεις, οι μαζικές εκδηλώσεις καθώς υπάρχει αδυναμία ελέγχου. Δεν μπορείς σε μία παρέλαση να ελέγξεις αν είναι συμμετέχοντες εμβολιασμένοι ή αν έχουν κάνει covid test. Γίνονται πάρτι στην πόλη, και θα ήταν καλό πριν κάποιος πάει σε ένα πάρτι να κάνει και ένα self test. Γιορτινή διάθεση αυτές τις ημέρες δεν υπάρχει μόνο στην Πάτρα αλλά σε όλη την Ελλάδα.  Υπάρχει γενικότερα μία ανησυχία μήπως έχουμε έξαρση τις επόμενες μέρες. Περνάμε τώρα σε μία φάση που αρχίζει να εκτονώνεται το κύμα. Με σύμμαχο την άνοιξη και τον καλό καιρό θα έχουμε μία ευκαιρία να ανασάνουμε. Ακόμα όμως και από την Όμικρον υπάρχει ο κίνδυνος ενός νέου κύματος. Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά γιατί μέσα στο Μάρτιο θα πρέπει τα νοσοκομεία να αρχίσουν να λειτουργούν και για non covid περιστατικά».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις