Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Μάικλ Ρήγκαν θυμάται τον πατέρα του, τον πρώην Αμερικανό Πρόεδρο Ρόναλντ Ρήγκαν

Ο Μάικλ Ρήγκαν θυμάται τον πατέρα του, τ...

«Έζησε μια καταπληκτική ζωή, έκανε σπουδαία πράγματα και είμαι τυχερός που είμαι μέλος της οικογένειας», ανέφερε στο People ο γιος του

Κάθε χρόνο κατατίθεται στεφάνι -με διάταγμα, από το Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών- σε κάθε πρώην Πρόεδρο την ημέρα των γενεθλίων του, στο σημείο της ταφής του.

Ο μεγαλύτερος γιος του Ρόναλντ Ρήγκαν - Ronald Reagan, Μάικλ, δήλωσε στο People σε τηλεφωνική συνέντευξη, ότι η φετινή τελετή στην προεδρική βιβλιοθήκη του πατέρα του στη Σίμι Βάλεϊ της Καλιφόρνια ήταν ιδιαίτερα συγκινητική.

«Το ωραίο φέτος ήταν ότι ήμασταν τρεις γενιές», λέει ο Μάικλ Ρήγκαν. Eξομολογήθηκε ότι αισθάνθηκε «υπερηφάνεια», για τον πατέρα του, ο οποίος πέθανε στις 5 Ιουνίου 2004 σε ηλικία 93 ετών.

«Έζησε μια καταπληκτική ζωή», λέει ο γιος του. «Έκανε σπουδαία πράγματα και είμαι τυχερός που είμαι μέλος της οικογένειας».

Ο Ρόναλντ Ρήγκαν ήταν ο 40ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών για δύο συνεχόμενες θητείες (από τις 20 Ιανουαρίου 1981 έως τις 20 Ιανουαρίου 1989).

Ο Μάικλ, τριών ημερών, υιοθετήθηκε από τον πρώην Πρόεδρο και την βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Τζέιν Γουάιμαν. Σήμερα ασχολείται με το Ίδρυμα Κληρονομιάς Ρήγκαν, και είναι ένθερμος υποστηρικτής των βετεράνων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και των στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους.

«Όταν είσαι παιδί κάποιου διάσημου, είναι δύσκολο να βρεις τη δική σου πορεία, γιατί πάντα είσαι στη σκιά», λέει. «Μπορείς να είσαι θυμωμένος - ή μπορείς να πεις: “ Ξέρεις κάτι; Είμαι πολύ τυχερός που αφηγούμαι τη ζωή του” και μεταξύ άλλων τους λέω ότι ήταν ο πρώτος Πρόεδρος που πήγε στη Νορμανδία».

Προσθέτει επίσης ότι : «δάκρυσα τις προάλλες στη βιβλιοθήκη, όταν άκουσα τον ύμνο των πεζοναυτών ... Με γύρισε πίσω όταν ήμουν 7, 8 ετών και πήγαινα στο ράντσο με τον πατέρα μου, όπου μου έλεγε για αυτά τα τραγούδια των στρατιωτικών», λέει ο Μάικλ. «Έμαθα για την Αμερική καθισμένος στο δεξί μπροστινό κάθισμα ενός στέισον βάγκον».

Να θυμίσουμε πως ο Ρόναλντ Ρήγκαν ήταν στα νιάτα του και ηθοποιός στο Χόλιγουντ και μάλιστα την περίοδο 1959 – 1960 είχε διατελέσει και πρόεδρος του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών - Screen Actors Guild.

Με στοιχεία και από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight