Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κ. Μάρκου - Σ. Αναγνωστοπούλου: Να συγκροτηθεί διακριτή διασωστική ομάδα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα

Κ. Μάρκου - Σ. Αναγνωστοπούλου: Να συγκρ...

Κατέθεσαν σχετική ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο

Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο κατέθεσαν οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου με σκοπό να ενημερωθούν για τις προθέσεις του Υπουργείου να συγκροτήσει στην χώρα μας μια διακριτή διασωστική ομάδα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, αφενός η ανθρώπινη αξία είναι απαραβίαστη και τα δύσβατα ορεινά μέρη χρήζουν της μέριμνας της πολιτείας για να μην θρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες ζωές. Αφετέρου,  δεν είναι δυνατόν σε μια χώρα που θέλει να παρουσιάζεται και να είναι χειμερινός τουριστικός προορισμός να μην υπάρχει άμεση δυνατότητα επιχείρησης από αέρος και οι διασωστικές πρωτοβουλίες να αποτίθενται αποκλειστικά στο προσωπικό των Ειδικών Μονάδων Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ).

Επισημαίνουν δε στον Υπουργό Κ. Θεοδωρικάκο αυτό που είναι κοινός τόπος στους Ορειβατικούς Συλλόγους και τους φορείς του τουρισμού, ότι δηλαδή χρειάζονται εξειδικευμένα διασωστικά ελικόπτερα ικανά να παρέμβουν σε επιλεγμένα σημεία της χώρας άμεσα και ειδικά εκπαιδευμένη διασωστική ομάδα που θα πρέπει να περιλαμβάνει τον ρόλο των οδηγών βουνού.

Οι καταθέτοντες βουλευτές μαζί με 26 συνυπογράφοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συντάσσονται με πλήθος πολιτών και οργανώσεων που θέτουν μετ’ επιτάσεως την αγωνία τους να εξελιχθεί η διασωστική μεθοδολογία σύμφωνα με την σύγχρονη διεθνή πρακτική.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις