Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Covid: Αύξηση 300% στις νοσηλείες παιδιών

Πάτρα- Covid: Αύξηση 300% στις νοσηλείες παιδιών

Tι αναφέρει ο Καθηγητής Παιδιατρικής Νεογνολογίας και Διευθυντής της Παιδιατρικής Μ Μ.Ε.Θ. Παίδων του ΠΓΝΠ, Γαβριήλ Δημητρίου

Για αύξηση της τάξης του 300% κάνει λόγο ο Καθηγητής Παιδιατρικής Νεογνολογίας και Διευθυντής της Παιδιατρικής Μ Μ.Ε.Θ. Παίδων του ΠΓΝΠ, Γαβριήλ Δημητρίου για την αύξηση των νοσηλειών. «Πέρυσι έως τις 30 Νοεμβρίου νοσηλεύτηκαν 160 συνολικά παιδιά με COVID-19 και από τον Δεκέμβριο έως σήμερα νοσηλεύτηκαν 95, τουτέστιν σε δυόμισι μήνες αύξηση νοσηλειών 300%». Ο καθηγητής Γαβριήλ, διαβεβαιώνει μιλώντας στην εφημερίδα «Γνώμη» ότι τα παιδιά στην πλειονότητα τους δεν νοσούν σοβαρά πλην ελαχίστων περιπτώσεων.

 «Υπάρχουν βέβαια συνλοιμώξεις όπως π.χ. βρογχιολίτιδες ή εξαιτίας της covid αύξηση της τροπονίνης που σημαίνει ότι έχει επηρεαστεί από την νόσο το μυοκάρδιο και τα παιδιά χρειάζονται νοσηλεία. Πρέπει να σημειωθεί πως το ποσοστό των κρουσμάτων και των νοσηλειών στα παιδιά αποτυπώνει ως ποσοστό το εύρος της πανδημίας στο γενικό πληθυσμό. Τα βρέφη μολύνονται από τους γονείς ή το στενό οικογενειακό περιβάλλον και τα παιδιά της σχολικής ηλικίας συνήθως ασυμπτωματικά ή με ελάχιστη συμπτωματολογία μολύνουν του γονείς αυξάνοντας την ενδοοικογενειακή διασπορά», ανέφερε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις