Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Στο "Σπίτι με το Mega" η Πάτρα, με Βίσση από το Θέατρο "Απόλλων"

Στο "Σπίτι με το Mega" η Πάτρα...
Μαρτάτος Tάκης

Το γύρισμα της μουσικής εκπομπής προγραμματίζεται για την Τρίτη 22/2/2022 και θα βγει στον αέρα το τελευταίο Σάββατο της αποκριάς 5/3

Η επιτυχημένη μουσική εκπομπή «Σπίτι με το Mega» αναμένεται το τελευταίο Σάββατο της Αποκριάς 5 Μαρτίου να έχει Πατρινό γιορτινό χρώμα και θα βγει από την πρωτεύουσα του καρναβαλικού κεφιού, την Πάτρα και δη τη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων. Μάλιστα η καλλιτέχνιδα η οποία θα είναι το κεντρικό πρόσωπο της εκπομπής «Σπίτι με το Mega» θα είναι η δημοφιλής τραγουδίστρια Άννα Βίσση.

Να σημειώσουμε ότι στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που πήρε την πρωτοβουλία,  είναι η διαφήμιση της Πάτρας και του πατρινού καρναβαλιού ειδικά φέτος που λόγω covid δεν θα γίνουν παρελάσεις και άλλες καρναβαλικές εκδηλώσεις. Μάλιστα ανέλαβε εκτός από το κοστος και την όλη διοργάνωση ζητώντας από τον δήμο της Πάτρας την παραχώρηση του δημοτικού θεάτρου Απόλλωνα. 

Για την οριστική έγκριση του σχετικού αιτήματος πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων το μεσημέρι της Πέμπτης 17/2 παρόντων του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Λουκά Θάνου, εκπροσώπου της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος που έχει αναλάβει & το όλο εγχείρημα, της Ήρας Κουρή, προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καρναβάλι Πάτρας που επίσης έχει την ευθύνη και εποπτεία για την πραγματοποίηση της εκπομπής, του Πέτρου Βάη, προέδρου του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ, κ.α. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σχετικό αίτημα που είχε κατατεθεί η απάντηση ήταν άμεσα θετική, ωστόσο σε μία δεύτερη εξέταση του αιτήματος (γι’ αυτό και η σύσκεψη) ζητήθηκε να προσεχθεί ο εμβληματικός χώρος του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων, που είναι έργο του Τσίλερ και αποτελεί μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με την ευθύνη του να την έχει & το ΥΠΠΟ.  Έτσι οι μουσικοί, καλλιτέχνες και τεχνικοί στο γύρισμα που θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Τρίτη 22/2 από τις 4.30 το απόγευμα έως τις 11.30 το βράδυ, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί ώστε να μην γίνει κάποια ζημιά στο χώρο και φυσικά να σεβαστούν το μνημείο αυτό που είναι γνωστό πανελλαδικά αλλά και στο εξωτερικό. Την ευθύνη του ελέγχου του θεάτρου θα έχει το ΔΗΠΕΘΕ.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκπομπής με την μουσική παράσταση της Άννας Βίσση την έχει αναλάβει ο καταξιωμένος χορογράφος Κωνσταντίνος Ρήγος, ο οποίος ήταν στην Πάτρα το περασμένο σαββατοκύριακο.

Μιλώντας στο thebest.gr η Ήρα Κουρή ανέφερε πως την Παρασκευή 18/2 θα υπογραφεί και η σχετική σύμβαση με όλες τις λεπτομέρειες για το γύρισμα της ειδικής αυτής εορταστικής εκπομπής "Σπίτι με το Mega" με την Άννα Βίσση και πως στόχος είναι η προβολή του Πατρινού Καρναβαλιού σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

"Στόχος μας είναι το καρναβάλι μέσω της τηλεοπτικής αυτής εκπομπής μεγάλης ακροαματικότητας να προσεγγίσει όλη την Ελλάδα και να αναδειχθούν η ιστορία, ο χαρακτήρας και οι άνθρωποι του καρναβαλιού", είπε χαρακτηριστικά η κ. Κουρή, η οποία μας αποκάλυψε πως όσοι θα συμμετάσχουν στο γύρισμα θα είναι φυσικά μεταμφιεσμένοι και πως ήταν να πάρει μέρος και ο Τάκης Ζαχαράτος, κάτι που μέχρι στιγμής δεν κατέστη δυνατόν.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight