Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γ. Καρβέλης: Ανάγκη ανέγερσης ενός υπερ-σύγχρονου και κατάλληλα εξοπλισμένου παιδιατρικού νοσοκομείου

Γ. Καρβέλης: Ανάγκη ανέγερσης ενός υπερ-...

Στο μήνυμα του για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου εκφράζει τα πιο βαθιά του συναισθήματα θαυμασμού στους μικρούς ήρωες που δοκιμάζονται από τις διάφορες νεοπλασίες

Στο μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου που τιμάται την 15η Φεβρουαρίου, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ – Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, αναφέρει τα εξής:

Ως εκπρόσωπος της συντεταγμένης πολιτείας, και δη του θεσμού της Υγείας, αισθάνομαι το χρέος σήμερα να στείλω το δικό μου μήνυμα για ένα τόσο ευαίσθητο υγειονομικό και κοινωνικό ζήτημα όπως είναι ο παιδικός καρκίνος.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου εκφράζω τα πιο βαθιά μου συναισθήματα θαυμασμού στους μικρούς ήρωες, που δοκιμάζονται από τις διάφορες μορφές νεοπλασιών, καθημερινά, μέσα και έξω από τις νοσηλευτικές μονάδες. Θαυμάζω το ψυχικό σθένος τόσο των ίδιων όσο και των γονιών τους, που με υπομονή και αγάπη  στηρίζουν και  φροντίζουν μέχρι να φτάσουν την απόλυτη ίαση..

Η σημερινή ημέρα αποτελεί το καλύτερο εφαλτήριο για να σταθώ στην ανάγκη ανέγερσης ενός υπερ-σύγχρονου και κατάλληλα εξοπλισμένου παιδιατρικού νοσοκομείου στην περιοχή μας, που θα μπορεί να καλύψει τις συνολικές ανάγκες διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με νεοπλασίες. Είναι ελπιδοφόρο ότι το 70%-80 % των παιδικών νεοπλασιών ξεπερνιούνται και αποκαθίστανται χάρη στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία. Στη χώρα μας ο κύριος όγκος των περιστατικών αυτών περιθάλπονται από νοσοκομεία της πρωτεύουσας  με προεξάρχον το παιδιατρικό νοσοκομείο «Αγία Σοφία». Πρόκειται  για  το πιο καλά οργανωμένο και στελεχωμένο παιδιατρικό νοσοκομείο, που λειτουργεί με την ανάπτυξη εξειδικευμένων τμημάτων στην παιδική ογκολογία  και τον  ογκολογικό ξενώνα «Ελπίδα».

Κάθε παιδί, ανεξαρτήτου καταγωγής, χρώματος, οικονομικής και κοινωνικής τάξης αξίζει άμεση πρόσβαση σε ένα πλήρως οργανωμένο υγειονομικό σύστημα που θα του προσφέρει την καλύτερη ιατρική περίθαλψη. Για κάθε παιδί, λοιπόν, αξίζει να παλέψουμε ως Διοίκηση και να διεκδικήσουμε ένα άριστα οργανωμένο παιδιατρικό νοσοκομείο, που θα δύναται να καλύψει μεταξύ των άλλων και  τις τόσο ιδιαίτερες και ξεχωριστές ανάγκες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αυτές τις παθήσεις και  διαβιούν εντός των γεωγραφικών ορίων της 6ης ΥΠΕ.

Ο  δρόμος αυτών των ξεχωριστών μικρών ασθενών  για τη ΖΩΗ δεν χαρίζεται, αλλά κατακτιέται και εμείς θα είμαστε συνοδοιπόροι στο πλευρό τους  διεκδικώντας για αυτά. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις