Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Κορωνοϊός Νάσος Νασόπουλος Πόλεμος στην Ουκρανία Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα Πανελλήνιες 2022 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έγινε συνάντηση των εργαζομένων του "Αγ. Ανδρέα" με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλη

Έγινε συνάντηση των εργαζομένων του &quo...

Μετά από πρωτοβουλία του νεοεκλεγμένου ΔΣ του σωματείου όπου πρόεδρος ανέλαβε ο Μιχάλης Στελλάτος

Την περασμένη Παρασκευή 4/2/2022 μετά από πρωτοβουλία του νεοεκλεγμένου Δ.Σ του Σωματείου εργαζομένων του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», «Ο Ιπποκράτης», πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε – Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη.

Σ΄ αυτήν την συνάντηση όπου από πλευράς Σωματείου συμμετείχε αντιπροσωπεία που απαρτιζόταν από τους: Στελλάτο Μιχάλη, ο οποίος και είναι ο νέος πρόεδρος του σωματείου, Πετρόπουλο Κ., Γιαννόπουλο Σπύρο, Στεφανάτο Αθ. και Σουγλέρη Χρ.

Στην σχετική συζήτηση τέθηκαν τα παρακάτω:

1. Κατ΄ αρχήν το ΚΤΙΡΙΑΚΟ μας ζήτημα. Η  κατασκευή ενός νέου  τριώροφου κτιρίου, που θα στεγάσει τις 150 κλίνες που παραμένουν άστεγες και την  Στέγαση τμημάτων όπως φαρμακείο, αποθήκη κλπ άλλων. Μια κτιριακή αναβάθμιση που θα δώσει την δυνατότητα διαμόρφωσης ενός σύγχρονου Νοσοκομείου, με ανάπτυξη  νέων κλινικών κλπ αλλων δυνατοτήτων. Αξιοποίηση  όλης της περιουσίας του Νοσοκομείου και ιδιαιτέρως των κτιριακών υποδομών μας, όπως το Ν.Ν Θώρακος, για δημόσιες δομές που λείπουν απ΄την περιοχή μας κι όχι μόνον.

2. Ο ΝΕΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ: Έναν νέο οργανισμό που θα προβλέπει περισσότερες κλίνες και κατ΄ επέκταση περισσότερες οργανικές θέσεις, επιπλέον κλινικές απαραίτητες για την πλήρη και σωστή λειτουργία μας, όπως Νευροχειρουργική, Νευρολογική κλπ.

3. Η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ μας: Αμεση ενίσχυσή μας με προσωπικό, δεδομένου ότι, εκτός από τις 300 και πλέον κενές οργανικές θέσεις αν προσθέσουμε ότι το 2021 είχαμε 58 νέες συνταξιοδοτήσεις, 85 αναστολές εργασίας και 60 περίπου εργαζόμενους που νοσούν από κορονοϊό σταθερά, το  μίγμα που προκύπτει είναι εκρηκτικό για την λειτουργία των εργαζομένων και του Νοσοκομείου γενικότερα.

Η προαναφερόμενη εκρηκτική κατάσταση και όχι μόνον, επιβάλλει την ΑΜΕΣΗ επιστροφή όλων των συναδέλφων που είναι σε αναστολή, με προληπτικό έλεγχο, διότι και τα νέα επιστημονικά δεδομένα το επιτρέπουν. Να υπάρξει απόφαση του Δ.Σ. του νοσοκομείου που να προτρέπει την επιστροφή τους λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού σε συνεργασία με επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς.

Επίσης ζητήσαμε την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (επικουρικοί, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ), προσωπικό που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Μετά την παράταση της θητείας τους που πήραν οι επικουρικοί και ΟΑΕΔ αναπάντητο παραμένει το ερώτημα τι μέλη γενέσθαι με τους ΣΟΧ, για τους οποίους ζητήσαμε ΑΜΕΣΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ της θητείας τους και στην συνέχεια προκήρυξη σχετικού διαγωνισμού και βεβαίως σε καμία περίπτωση επιστροφή των εργολάβων.

3. Διαμαρτυρηθήκαμε εντονότατα για την μη ενδεδειγμένη κίνηση κατάργησης οργανικών θέσεων ΥΕ και ΔΕ, με πρόσχημα την επικείμενη προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού, μια διαδικασία που σαφώς θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί διαφορετικά.

4. Ζητήσαμε ενημέρωση για τα σενάρια που κυκλοφορούν σε ότι αφορά τον ΝΕΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΤΗ, ζήτημα για το οποίο όπως μας είπε δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία, διαβεβαιώνοντάς μας παράλληλα πως εάν και εφόσον και όποτε ανοίξει αυτό το θέμα θα υπάρξει σχετική συνεργασία μαζί μας.

5. Τέλος ετέθη το ζήτημα της υποχρηματοδότησης του Νοσκομείου μας, ζητώντας περισσότερες πιστώσεις και μεγαλύτερη στήριξη για ένα τέτοιο Νοσοκομείο που μέσα από την εναλλάξ εφημερία του με το ΠΠΝ Πάτρας καλείται και καλύπτει όλες τις ανάγκες της περιοχής μας, όχι μόνον της νοτιοδυτικής ελλάδας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Πέρα από τα προαναφερόμενα, όπως τονίζει στην ανακοίνωση του το Σωματείο εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης», γνωστοποιήσαμε στον Διοικητή της 6ης Υ.Πε κ. Καρβέλη ότι θα ακολουθήσει και σχετικό υπόμνημα μας για όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν, προβλήματα όπου στα πλαίσια της καλοπροαίρετης συνεργασίας θα περιμένουμε τις επίσημες απαντήσεις του.

Δηλώσαμε ότι είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε σε ότι θετικό για τους εργαζόμενους και το Νοσοκομείο μας, χωρίς καμία έκπτωση στα αρνητικά και βεβαίως εκ διαμέτρου αντίθετοι στην μη επίλυση των προβλημάτων μας.   

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις