Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δικαίωση για τον Δήμο Ερυμάνθου - Εντάχθηκε στους "ορεινούς Δήμους" της χώρας

Δικαίωση για τον Δήμο Ερυμάνθου - Εντάχθ...

Μάλιστα στην κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων έτους 2022 για μικρούς νησιωτικούς & ορεινούς Δήμους της χώρας, στον Δήμο Ερυμάνθου κατανέμεται ποσό 288.300 ευρώ

Ημέρα δικαίωσης χαρακτηρίστηκε από τον Δήμαρχο Ερυμάνθου Θεόδωρο Μπαρή, η 15η Φεβρουαρίου 2022, καθώς όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, μετά από έναν αδιάκοπο αγώνα δύο και πλέον ετών και συνεχείς πιέσεις προς την κυβέρνηση ο Ερύμανθος εντάχθηκε στους «ορεινούς Δήμους» της χώρας.

Πρόκειται για μία σημαντική απόφαση που σκόρπισε χαμόγελα ικανοποίησης σε όλο τον Δήμο Ερυμάνθου και κυρίως, στη δημοτική Αρχή και στον Δήμαρχο, Θεόδωρο Μπαρή, ο οποίος από την ανάληψη κιόλας, των καθηκόντων του είχε θέσει ως προσωπικό στοίχημα τον χαρακτηρισμό του Δήμου σε «ορεινό» προκειμένου στην  κατανομή των θεσμοθετημένων πόρων της αυτοδιοίκησης να λαμβάνει τις πιστώσεις που δικαιούται προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Το αίτημα βρισκόταν πρώτο στην ατζέντα του κ. Μπαρή, ο οποίος έδωσε αγώνα για να αρθεί η αδικία που συντελείτο σε βάρος του Δήμου Ερυμάνθου που εδώ και χρόνια διεκδικούσε ισόρροπη μεταχείριση με τους άλλους μικρούς ορεινούς Δήμους.

Σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας υπέγραψε την απόφαση για την κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων έτους 2022 για τους μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων είναι πλέον και ο Δήμος Ερυμάνθου, στον οποίο κατανέμεται ποσό 288.300 ευρώ.

«Υποδεχτήκαμε την απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού κ. Πέτσα με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση. Αποτελεί δικαίωση του συλλογικού αγώνα που ξεκίνησε αδιάλειπτα από την ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον κ. Πέτσα, τους βουλευτές του Νομού που πίστεψαν στο δίκαιο του αιτήματός μας και κατέθεσαν μέχρι και επερωτήσεις στη Βουλή, τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη που άσκησε επίσης πιέσεις, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και τον πρόεδρο, κ. Παπαστεργίου, τον πρόεδρο της Επιτροπής της ΚΕΔΕ για τους μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους, κ. Κεφαλογιάννη (Δήμαρχο Ανωγείων), τον γεν. γραμματέα της ΚΕΔΕ, Γιάννη Καραγιάννη, την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος, αλλά και όλους όσοι ήταν δίπλα στον αγώνα μας. Πλέον ο Δήμος Ερυμάνθου θα λαμβάνει αυτά που δικαιούται από τους θεσμοθετημένους πόρους της αυτοδιοίκησης. Πιστώσεις που με χρηστή και συνετή διαχείριση θα διατεθούν προς όφελος των συνδημοτών μας και της τοπικής μας κοινωνίας», δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Μπαρής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις