Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αεροδρόμιο Αράξου: «Αν υπάρξει πόλεμος Ουκρανίας- Ρωσίας θα μας επηρεάσει»

Αεροδρόμιο Αράξου: «Αν υπάρξει πόλεμος Ο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr α αερολιμενάρχης Γιώργος Γκουβίτσας

Στους παράγοντες που θα επηρεάσουν φέτος την επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο του Αράξου αναφέρθηκε μιλώντας στο thebest.gr ο αερολιμενάρχης, Γιώργος Γκουβίτσας ενώ δήλωσε αισιόδοξος καθώς τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά.

 Όπως ανέφερε, «ευελπιστούμε να έχουμε μεγαλύτερη κίνηση σε σχέση με πέρσι. Το 2021 κάναμε  72.958 επιβάτες, 34.303 αφίξεις και 34.588 αναχωρήσεις. Επιπλέον  4.067 επιβάτες ήταν διερχόμενοι. Το 2020 με την πανδημία, η κίνηση έχει πέσει στις  30.439. Υπερδιπλασιάστηκε λοιπόν η κίνηση πέρσι σε σχέση με το 2020, όμως για να φτάσουμε τα επίπεδα του 2018 και του 2019, με 185.000, θα χρειαστεί καιρός.

Θέλω να πιστεύω ότι τα μηνύματα είναι θετικά, ωστόσο θα παίξουν ρόλο και οι εξελίξεις στον πόλεμο Ουκρανίας- Ρωσίας. Οι Γερμανοί είναι οι πρώτοι στην λίστα ακολουθούν η Πολωνία, χώρες της Βαλτικής, η Λετονία, η Εσθονία, η Λιθουανία, το Βέλγιο, η Αυστρία, η Σλοβακία, η Τσεχία.

Η κίνηση ξεκινάει περίπου από τα τέλη Απριλίου. Στην αρχή οι πτήσεις θα είναι λίγες και θα αυξηθούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από διάφορους παράγοντες όπως η πανδημία αλλά και ο πόλεμος Ουκρανίας- Ρωσίας. Οι δύο αυτές χώρες είναι πολύ καλοί πελάτες για την περιοχή. Όλα είναι ρευστά αν πάνε όμως κατ΄ευχήν, θα αυξήσουμε το περσινό νούμερο. Πιστεύω φέτος να ξεπεράσουμε τις 120.000 και να αρχίσουμε να προσεγγίζουμε τα νούμερα που είχαμε παλιότερα. Από το 2015 και μετά είχαμε πάνω από 150.000 κίνηση τη θερινή περίοδο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις