Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γρηγόρης Αλεξόπουλος: «Οι λογαριασμοί ρεύματος το νέο μεγάλο πλήγμα της Εστίασης»

Γρηγόρης Αλεξόπουλος: «Οι λογαριασμοί ρε...

Εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη της παράταξης στον ΣΚΕΑΝΑ ενόψει της κινητοποίησης της Τετάρτης

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Πρωτεύουσα Ξανά! -Γρηγόρης Αλεξόπουλος» αναφέρονται τα εξής:«Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου στην Πάτρα ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) αποτυπώνει τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται οι επαγγελματίες του κλάδου.

Η πανδημική κρίση των δυο τελευταίων χρόνων και οι αλλεπάλληλοι περιορισμοί έχουν πλήξει σημαντικά την Εστίαση, τα δε μέτρα οικονομικής στήριξης που εφαρμόστηκαν, σ’ ένα βαθμό -και μόνο- κάλυψαν τις ζημιές των επιχειρήσεων.

Στην Πάτρα δε, η αναβολή των μεγάλων καρναβαλικών εκδηλώσεων που παραδοσιακά προσελκύουν στην πόλη επισκέπτες απ’ όλη τη χώρα, έχουν επιφέρει επιπλέον απανωτά πλήγματα στις επιχειρήσεις Εστίασης και Αναψυχής.

Σ’ όλα αυτά προστίθενται οι υπέρογκοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος -και το εν γένει κύμα ανατιμήσεων κι ακρίβειας- που επιδεινώνουν την κατάσταση και προοιωνίζονται ακόμα ζοφερότερες μέρες σ’ έναν κλάδο που, πέραν των άλλων, είναι σημαντικός στυλοβάτης και της τοπικής απασχόλησης.

Η Πάτρα δεν αντέχει άλλα λουκέτα. Δεν αντέχει άλλους ανέργους. Εκφράζουμε, λοιπόν, τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας στον ΣΚΕΑΝΑ ενόψει της κινητοποίησης της Τετάρτης και δηλώνουμε συνοδοιπόροι.

Με την παράλληλη επισήμανση ότι η συγκυρία των τελευταίων χρόνων κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών από τις τοπικές αρχές, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον σε τοπική κλίμακα, με τόνωση του Τουρισμού και προσέλκυση επισκεπτών όλο το χρόνο.

Αντ’ αυτού, η Πάτρα οικοδομεί σ’ όλη τη χώρα, τη φυσιογνωμία μιας πόλης που είναι μονίμως στην όχθη της ‘αγωνιστικής διαμαρτυρίας’. Χωρίς να βρίσκεται, όμως, και στην όχθη της παραγωγικής δημιουργικότητας που ν’ απαντά στις πραγματικές ανάγκες των δημοτών, του παρόντος και του μέλλοντος».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις