Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Στο Μηχανουργείο ξεκίνησε η παράσταση "Νέα Κανονικότητα"

Πάτρα: Στο Μηχανουργείο ξεκίνησε η παράσ...

Σε σκηνοθεσία του Γεράσιμου Ντάβαρη - Το κείμενο της θεατρικής παράστασης είναι της Μάρθας Βασκαντήρα, της Νόπης Γραικούση και του Γιάννη Σιδέρη

Στον Πολυχώρο Πολιτισμού Μηχανουργείο, στην οδό Ευμήλου (πίσω από τον Ναό Αγίου Ανδρέα) στην Πάτρα ξεκίνησε να παρουσιάζεται στις 10/2/2022 η θεατρική παράσταση «Νέα Κανονικότητα» που έχουν γράψει οι Μάρθα Βασκαντήρα, Νόπη Γραικούση και ο Γιάννης Σιδέρης. Πρόκειται για μία παραγωγή της Θεατρικής εταιρείας «Αντίμετρο» σε σκηνοθεσία του ηθοποιού Γεράσιμου Ντάβαρη, ο οποίος έχει επιμεληθεί και τους φωτισμούς, το σκηνικό και έχει αναλάβει και την μουσική επιμέλεια.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ:

Όταν με τον Γιάννη,την Νόπη και την Μάρθα αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια ενιαία παράσταση με κείμενά τους το πρώτο πρόβλημα που έπρεπε να λυθεί ήταν πως θα δώσουμε στο τελικό κείμενο νοηματική και δραματουργική συνοχή. Ποιητικός λόγος, θέατρο παραλόγου, ρεαλισμός, μελοποιημένη ποίηση και λαϊκό τραγούδι συνιστούσαν ένα δραματουργικό συνονθύλευμα που θα μπορούσε πολύ εύκολα να καταρρεύσει υπό την πίεση μιας ενιαίας σκηνοθετικής ματιάς και απόδοσης .

Στην εξέλιξη των προβών όμως αυτό το φαινομενικό «κειμενομάζωμα» άρχισε να μεταμορφώνεται σε ένα παράδοξο δραματουργικό κράμα. Τα υπόγεια ψυχικά ρευστά, οι κοινές αγωνίες, οι προσδοκίες και οι προβληματισμοί που κρύβονταν κάτω από τα κείμενα του κάθε Πατρινού συγγραφέα άρχισαν να αναδύονται και να δημιουργούν συνδετικούς κρίκους, με τον ίδιο μυστηριώδη τρόπο που δημιουργείται συνοχή σε μια παρέα ανθρώπων που τους συνδέει στενή φιλία, παρ’ ότι είναι φαινομενικά διαφορετικοί. Στα τελικά στάδια των προβών είχαμε πλέον ξεχάσει τις διαφορές και εστιάζαμε αυθόρμητα στις ομοιότητες. Αυτή κατά την γνώμη μου είναι και η κυρίαρχη ιδέα που αναδύθηκε ως αναγκαιότητα από αυτό το εγχείρημα . Μια ιδέα που πρέπει να φύγει από το πεδίο της σκηνής και του δραματικού λόγου και να περάσει στο πεδίο του καθημερινού μας βίου.

Ευχαριστώ θερμά τον Γιάννη, την Νόπη και την Μάρθα που μου εμπιστεύτηκαν τα έργα τους και χαίρομαι ιδιαίτερα που καταφέραμε να γεφυρώσουμε μέσα από την θεατρική πράξη τις όποιες «διαφορές μας»! - Γεράσιμος Ντάβαρης

Στην παράσταση παίζουν οι: Έφη Αντωνοπούλου, Νόπη Γραικούση, Ηλίας Λαμπρόπουλος, Γεωργία Μασσαρά, Χριστιάνα Μουσαβερέ, Ναταλία Μπεσσαράμπη, Μυρτώ Ντζαμάρα, Δημοσθένης Ντούκας, Σήλια Παπαβασιλείου, Κατερίνα Ταπεινή.

Τα τραγούδια που ακούγονται στην παράσταση ερμηνεύει ο Ανδρέας Καλλιβωκάς.

Χορός: Χριστιάνα Μουσαβερέ

Στην παράσταση ακούγεται το τραγούδι "Αιώνια Αγάπη» σε σύνθεση του Νίκου Μπαλή και στίχους Μάρθας Βασκαντήρα (πρώτη εκτέλεση από την ερμηνεύτρια Μαρία Ρούτση).

Παραστάσεις: 10/2 έως 13/2 και 17/2 έως 20/2/2022.

Ώρες: Πέμπτη και Παρασκευή 21:30

Σάββατο 21:00, Κυριακή 20:00.

Πολυχώρος Πολιτισμού Μηχανουργείο

(πίσω από τον Ναό Αγίου Ανδρέα).

Τιμή εισιτηρίων : 10 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ μειωμένο (ανέργων, πολύτεκνων, Α.Μ.Ε.Α., φοιτητών).

Τηλέφωνο κρατήσεων και προπώλησης εισιτηρίων: 6980264689.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture