Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κλείνουν τα φώτα και βγαίνουν έξω με κεριά, στην Εστίαση

Πάτρα: Κλείνουν τα φώτα και βγαίνουν έξω...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Νέα κινητοποίηση από τον ΣΚΕΑΝΑ

Με κεριά στο κέντρο της Πάτρας, ετοιμάζονται να κατέβουν, τα μέλη του ΣΚΕΑΝΑ, το βράδυ της προσεχούς Τετάρτης, διαμαρτυρόμενα για τιςε αυξήσεις στο ρεύμα ενώ παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr θα ζητήσουν από τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, την ώρα της κινητοποίησής τους, να σβήσει τα φώτα στο Δημαρχείο και σε άλλα δημοτικά κτήρια σε ένδειξη διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή- στήριξη και του Δήμου. Επίσης, το πρωί της Τετάρτης θα υπάρχει διαμαρτυρία από τα μέλη του συλλόγου στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.

Η κίνηση τους, αυτή, γίνεται στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους για την αύξηση στο ρεύμα που τους έχει φέρει σε απόγνωση καθώς τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν είναι υπέρογκα και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, οδηγώντας αρκετούς από τους καταστηματάρχες στο αδιέξοδο.

Στο μεταξύ, το πρωί της ίδιας ημέρας, θα προχωρήσουν σε ενημέρωση των πολιτών, σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, γνωστοποιώντας, την κινητοποίηση του απογεύματος αλλά και τους λόγους που τους οδηγούν σε αυτή και καλώντας τους πολίτες και τους φορείς σε συμμετοχή. 

Για την αύξηση του ρεύματος αλλά και για την αύξηση των τιμών στις πρώτες ύλες με ό,τι αυτό συνεπάγεται, μέλη του ΣΚΕΑΝΑ, είχαν «χτυπήσει» το καμπανάκι, μέσω του thebest.gr, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι η κατάσταση αυτή θα οδηγήσει σε κλείσιμο καταστημάτων, καθώς από τη μια ο πελάτης έχει χάσει με τις αυξήσεις την καταναλωτική του δύναμη και από την άλλη ο επιχειρηματίας θα πρέπει να παλέψει με ρεύμα και ΦΠΑ προκειμένου να καταφέρει να επιζήσει. Χαρακτηριστικά, ανέφεραν: «Πάμε για καταστροφή, θα κοπούν ρεύματα στα καταστήματα και η συνέχεια δεν θα είναι ευχάριστη, θα υπάρξει χάος», ενώ επεσήμαναν ότι η πολιτεία  θα πρέπει να δώσει επιδότηση για το ρεύμα και να προχωρήσει σε μείωση του ΦΠΑ, τουλάχιστον στις πρώτες ύλες προκειμένου να έχουν λόγο να παλέψουν και να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις