Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Ψύχος» στην Εστίαση λόγω ρεύματος- Δεν ανάβουν κλιματιστικά οι καταστηματάρχες

Πάτρα: «Ψύχος» στην Εστίαση λόγω ρεύματο...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τι λέει στο thebest.gr ο ταμίας του ΣΚΕΑΝΑ Γιώργος Κολλιόπουλος

Τα μέτρα και οι ανατιμήσεις στο ρεύμα και στις πρώτες ύλες «πληγώνουν» την εστίαση. Αρκετά είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr τα καταστήματα εστίασης στην Πάτρα, που τις προηγούμενες κρύες μέρες, προτίμησαν να μην λειτουργήσουν την θέρμανση προκειμένου να μειώσουν το κόστος στο ρεύμα.

Αποτέλεσμα είναι οι  πελάτες σε καφετέριες, εστατόρια ακόμη και σε κλάμπ να παγώνουν και κάποιοι από αυτούς να διαμαρτύρονται  στους ιδιοκτήτες καθώς αυτή την περίοδο  τις μέρες και τις νύχτες σημειώνονται ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Δεν λείπουν πάντως  και οι πελάτες  που δείχνουν κατανόηση για το δράμα  της Εστίασης εν μέσω κορωνοϊού και με την τιμή του ρεύματος στα ύψη.

 «Παίζουμε με την φωτιά, θα κλείσουν μαγαζιά. Έγιναν οι αυξήσεις, ο καταναλωτής χάνει την καταναλωτική του δύναμη και ο καταστηματάρχης για να ζήσει πρέπει να παλέψει με το ρεύμα και το ΦΠΑ στις πρώτες ύλες» λέει στο thebest.gr o ταμίας του ΣΚΕΑΝΑ Γιώργος Κολλιόπουλος: «Σε ό, τι αφορά το ρεύμα, οι λογαριασμοί που καλούμαστε να πληρώσουμε είναι υπέρογκοι. Πάμε για καταστροφή, θα κοπούν ρεύματα στα καταστήματα και η συνέχεια δεν θα είναι ευχάριστη, θα υπάρξει χάος. Ας δώσει η πολιτεία επιδότηση στο ρεύμα και να προχωρήσει σε μείωση του ΦΠΑ, τουλάχιστον στις πρώτες ύλες για να έχουμε λόγο να παλέψουμε».

Από σήμερα ισχύει η αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, ωστόσο όπως λέει ο κ. Κολλιόπουλος, η ζημιά έχει γίνει, η πελατεία θα παραμείνει περιορισμένη και εξηγεί:  «Με τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα, αλλάζει η ψυχολογία αλλά δεν θα υπάρξει αύξηση στην πελατεία. Πιστεύω, ότι περισσότερη δουλειά θα έχουμε Παρασκευή και Σαββατοκύριακο ενώ οι υπόλοιπες ημέρες θα είναι νεκρές. Ο κόσμος έμαθε να μένει μέσα, έμαθε να μαγειρεύει, έμαθε να πηγαίνει σουπερ μάρκετ, για παράδειγμα για να πάρεις δυο πίτες πρέπει να πληρώσεις 5.40 ευρώ ή μια πίτσα με 10 ευρώ. Οπότε τι κάνει ο κόσμος;  Παίρνει από το σούπερ μάρκετ τα υλικά με λιγότερα χρήματα και μεγαλύτερη ποσότητα και τα φτιάχνει σπίτι του, καθισμένος στον καναπέ του, παρακολουθώντας συνδρομητική τηλεόραση».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις