Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η κακοκαιρία «Ελπίς» φτάνει σε... δύο δόσεις - Πού θα χιονίσει σήμερα

Η κακοκαιρία «Ελπίς» φτάνει σε... δύο δό...

Αναλυτική πρόγνωση για την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα

Αρχικά στα δυτικά, τα νότια, το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές, ενώ από τις βραδινές ώρες θα χιονίσει και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Έρχονται πολικές θερμοκρασίες στην Αχαΐα- Χιόνια ακόμα και στη θάλασσα


Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της, ωστόσο στα βόρεια κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σημειώσει πτώση. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Αναλυτικά ο καιρός της Παρασκευής 21 Ιανουαρίου σε όλη τη χώρα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στα υπόλοιπα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά και από το απόγευμα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Ανεμοι: Αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 5, γρήγορα όμως θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ με ενίσχυση από τις βραδινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από το απόγευμα και στα ημιορεινά της Ηπείρου.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.


Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς οι οποίες τη νύχτα θα επεκταθούν και στα ημιορεινά των περιοχών αυτών.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ που τη νύχτα θα ενισχυθούν.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Τη νύχτα θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τη νύχτα.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και από το απόγευμα έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Πολικές θερμοκρασίες φέρνει η κακοκαιρία «Ελπίς», χιόνια και στην Αττική, σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός
Αναμένονται δύο διαδοχικά καιρικά συστήματα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, που θα φέρουν τσουχτερό κρύο και θα ντύσουν στα λευκά ένα μεγάλο τμήμα της χώρας.

Οι ψυχρές αέριες μάζες που ξεκινούν από την περιοχή της Σκανδιναβίας φτάνουν στη νότια Ευρώπη και θα καλύψουν και μεγάλο τμήμα της χώρας μας. Από αργά το απόγευμα της Παρασκευής (21/1) και μέχρι τουλάχιστον την ερχόμενη Πέμπτη (27/1) η Ελλάδα θα μπει στην κατάψυξη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μανουσάκη.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Ελπίς» θα είναι τα εξής:

- μεγάλη διάρκεια
- πολικές θερμοκρασίες στη βόρεια Ελλάδα ισχυρός παγετός στα κεντρικά και βόρεια
- πυκνές χιονοπτώσεις στο Αιγαίο και τα ανατολικά
- χιόνια και στην Αττική
- πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο.

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. Συγκεκριμένα, διαδοχικά καιρικά συστήματα προβλέπεται να προκαλέσουν κακοκαιρία με το όνομα «ΕΛΠΙΣ» («ELPIS») στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες. Το πρώτο καιρικό σύστημα θα μας επηρεάσει από το Σάββατο (22/1/2022) και το δεύτερο, που θα είναι πιο ισχυρό, από τη Δευτέρα (24/1/2022).

Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και της ανατολικής Ελλάδας καθώς και στα νησιά του Αιγαίου και οι βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα ανατολικά.

Πιο αναλυτικά:
1) Χαμηλές θερμοκρασίες:

Από το Σάββατο αναμένεται βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Επισημαίνεται ότι από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές και οι μέγιστες τιμές τους δε θα ξεπεράσουν τους 2 με 3 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα ο παγετός θα είναι ισχυρός και ειδικά στην κεντρική και τη βόρεια χώρα τοπικά ολικός.

2) Χιονοπτώσεις:

Α) το Σάββατο 22/1/2022 θα επηρεαστούν με χιονοπτώσεις ακόμα και πεδινές περιοχές αρχικά της Μακεδονίας και της Θράκης και βαθμιαία της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Προς το βράδυ χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν σε όλο το Αιγαίο και κατά τόπους στο κεντρικό και το βόρειο τμήμα του θα είναι πυκνές.

Β) την Κυριακή 23/1/2022 αναμένεται ύφεση των φαινομένων στα ηπειρωτικά, ενώ στην Εύβοια και σε όλο το Αιγαίο θα συνεχιστούν κατά διαστήματα οι πυκνές χιονοπτώσεις.

Γ) τη Δευτέρα 24/1/2022 οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα είναι τοπικά πυκνές αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά και βαθμιαία στην ανατολική Πελοπόννησο και σε όλο το νότιο Αιγαίο μέχρι την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Κατά διαστήματα χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Δ) την Τρίτη 25/1/2022 τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση στη βόρεια χώρα, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα συνεχιστούν οι πυκνές χιονοπτώσεις.

3) Θυελλώδεις Άνεμοι:

Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα επικρατούν στην ανατολική Ελλάδα και κυρίως στην περιοχή του Αιγαίου θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι (8 με 9 μποφόρ).

Έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ - Σε απόλυτη ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις
Η αντιμετώπιση της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού με την εκδήλωση ακραίων φαινομένων που αναμένεται να φέρει η κακοκαιρία «Ελπίς», τέθηκε επί τάπητος σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ειδικότερα, όπως αποφασίστηκε: 

- Τηρούνται σε επιφυλακή τα προβλεπόμενα από το Σχέδιο «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» και τα Γενικά Σχέδια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σχετικά τμήματα αλλά και μέσα.

- Από το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, όλα τα τμήματα «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» θα τηρούνται σε ετοιμότητα επέμβασης και άμεσης απόκρισης στο μισό του προβλεπόμενου χρόνου, ενώ παράλληλα βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα όλα τα προβλεπόμενα ιπτάμενα και άλλα μέσα για την ανάληψη αποστολών επιτήρησης, καθώς και έρευνας και διάσωσης εφόσον απαιτηθεί.

Επιπλέον, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συντονισμό και παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα για να παρέχει στην Πολιτική Προστασία κάθε δυνατή βοήθεια για την άμεση επέμβαση στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύψουν από την επερχόμενη κακοκαιρία.

Σε απόλυτη ετοιμότητα
Έλαβε χώρα ενημέρωση επί των μετεωρολογικών δεδομένων και των τελευταίων προγνωστικών μοντέλων και δόθηκαν κατευθύνσεις για την τήρηση από τις Ένοπλες Δυνάμεις απόλυτης ετοιμότητας συνδρομής στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, εφόσον απαιτηθεί κατά τη διάρκεια εξέλιξης των φαινομένων.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά. Συμμετείχαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο διευθυντής Α΄ Κλάδου/ΓΕΕΘΑ υποστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος και ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ αρχιπλοίαρχος Γεώργιος Φλώρος ΠΝ.

«Συναγερμός» στη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας
Συστάσεις στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει της κακοκαιρίας «Ελπίς» που θα πλήξει τις επόμενες μέρες τη χώρα. Οι πολίτες καλούνται να μεριμνήσουν για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από πιθανούς κινδύνους που θα προέλθουν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των αμέσως επόμενων ημερών

Επιπλέον, η ΓΓΠΠ του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Αν μετακινούνται πεζή :

Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)
Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Αναλυτικα οι θερμοκρασίες στην Δυτική Ελλάδα και την Πάτρα

Όσον αφορά την δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οι χιονιοπτώσεις θα είναι ελάχιστες και παροδικού χαρακτήρα με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασιακές τιμές να είναι το σημείο αναφοράς της επερχόμενης κακοκαιρίας.

Παρασκευή 21/1: Βροχές και κατά τόπους σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές. Ο υδράργυρος ως προς τις μέγιστες τιμές του θα ανέλθει στους 12-14°C και οι άνεμοι στο Ιόνιο από Δ διευθύνσεις 4-5bf.

Σάββατο 22/1: Αρχικά άστατος καιρός με βροχοπτώσεις έως μέτριας έντασης κατά περιόδους και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Γρήγορη βελτίωση του καιρού από τα ΒΔ. Μικρή πιθανότητα για παροδικές και ασθενείς χιονοπτώσεις σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου σε νότια Ήπειρο, ανατολική Αιτ/νία και Β. Αχαΐα το μεσημέρι και το απόγευμα. Τα όποια φαινόμενα μέχρι και τις βραδυνές ώρες θα έχουν σταματήσει. Ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση με τις μέγιστες τιμές να μην ξεπερνούν τους 9-11°C, ενώ από το βράδυ αναμένεται περαιτέρω σημαντική πτώση. Οι άνεμοι στο Ιόνιο παγεροί ΒΔ 6-7 και τοπικά έως 8bf.

 


Κυριακή 23/1: Βελτιωμένος και ηλιόλουστος καιρός με την θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Μικρή πιθανότητα για παροδικά και ασθενή φαινόμενα στο Ιόνιο κατά την διάρκεια της νύχτας. Οι μέγιστες τιμές του υδραργύρου δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τους 6-8°C με τους ανέμους από Β-ΒΔ διευθύνσεις στα 4-5bf.


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Παρασκευή 21/1: Βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους και χιονοπτώσεις στα ορεινά του ν. Αχαΐας. Θερμοκρασία 9-13°C και άνεμοι ΝΔ 4-5bf.

Σάββατο 22/1: Αρχικά άστατος καιρός με βροχοπτώσεις έως μέτριας έντασης και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά του νομού με ενδεικτικό υψόμετρο τα 700μ. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενούν ολοένα και περισσότερο και θα παρουσιάζουν τοπικό χαρακτήρα.
Mικρή αλλά υπαρκτή η πιθανότητα για πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και σε χαμηλότερα υψόμετρα το απόγευμα με ενδεικτικό υψόμετρο τα 300-400μ. Στα ανατολικότερα τμήματα του νομού ενδεχομένως και λίγο χαμηλότερα. Πλήρης παύση των όποιων φαινομένων μέχρι και το τέλος της ημέρας. Θερμοκρασία 3-10°C με την ελάχιστη τιμή της να σημειώνεται κατά τις βραδυνές ώρες. Άνεμοι Β-ΒΔ 3-4bf.

 

Κυριακή 23/1: Ηλιοφάνεια και τσουχτερό κρύο στην πόλη. Θερμοκρασία 0-7°C και άνεμοι Β-ΒΔ 2-3bf.


Τάση Ερχόμενης Εβδομάδας: Τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν διατήρηση του τσουχτερού κρύου μέχρι και την Τετάρτη-Πέμπτη με τις μέγιστες θερμοκρασίες να μην ξεπερνούν τους 6-8°C κατά Μ.Ο. και τις ελάχιστες να αγγίζουν ή και να πέφτουν κατά τόπους κάτω από τους 0°C ακόμη και στα πεδινά ηπειρωτικά και παράκτια τμήματα.

Σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές υπολογίστε 5-6°C κατά Μ.Ο. χαμηλότερες τιμές, με την ορεινή ζώνη της Ηπείρου να φλερτάρει ακόμη και με ολικό παγετό. Τα φαινόμενα ενδέχεται να απουσιάζουν με μόνη εξαίρεση πιθανόν την Δυτέρα και τα Δ-ΝΔ τμήματα. Βαθμιαία μικρή άνοδος αναμένεται από την Παρασκευή και μετέπειτα.

Χαρακτηριστικό το παρακάτω διάγραμμα ensemble για την πόλη της Πάτρας, με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες να κυριαρχούν το ερχόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις