Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έρχονται πολικές θερμοκρασίες στην Αχαΐα- Χιόνια ακόμα και στη θάλασσα

Έρχονται πολικές θερμοκρασίες στην Αχαΐα...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

  Το κύμα αυτό που κάνει την εμφάνιση του από τις επόμενες ώρες, θα είναι και το τελευταίο, σύμφωνα με τον  προγνώστη- μετεωρολόγο, Νίκο Θεοδοσόπουλο οποίος αναλύει στο thebest.gr τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών

«Πολικές είναι οι θερμοκρασίες που θα σημειωθούν τις επόμενες ημέρες στην περιοχή της Αχαΐας. Το κύμα αυτό που κάνει την εμφάνιση του από τις επόμενες ώρες, θα είναι και το τελευταίο, σύμφωνα με τον  προγνώστη- μετεωρολόγο, Νίκο Θεοδοσόπουλο ο οποίος αναλύει στο thebest.gr τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών.

Όπως εξηγεί, «έρχεται βαλκανικό ψυχρό μέτωπο που θα σαρώσει τη βαλκανική χερσόνησο και θα επηρεάσει τη χώρα με πολικές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις σε χαμηλό υψόμετρο. Η δυτική Ελλάδα και κυρίως οι ανατολικές περιοχές της θα επηρεαστούν από χιονοπτώσεις σε χαμηλότερο υψόμετρο».

Εξειδικεύοντας τον καιρό για την περιοχή της Αχαΐας:

Αύριο Παρασκευή προβλέπονται βροχές  με συνολικό ύψος βροχής 15-25 χιλιοστά με νοτιοδυτικούς ανέμους. Η θερμοκρασία θα είναι στους 13 βαθμούς. Από το βράδυ της Παρασκευής και με την αλλαγή της ημέρας η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περεταίρω πτώση και η μέγιστη για την Αχαΐα θα είναι 10 βαθμοί. Το συνολικό ύψος βροχής θα είναι 5-15 χιλιοστά. Για την ανατολική Αχαΐα θα είναι 5 και 15 για τη δυτική Αχαΐα. Από νωρίς το πρωί θα χιονίζει στα 700-800 μέτρα. Το Σάββατο η θερμοκρασία δε θα ανέβει, από το  πρωί μέχρι το μεσημέρι θα είναι σταθερή και από εκεί και πέρα, το απόγευμα θα παρουσιάζει πτώση. Με άλλα λόγια το Σάββατο, αναμένεται περεταίρω πτώση της θερμοκρασίας η οποία  θα κατεβάσει τις χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας στα 300-400  μέτρα για τη δυτική Αχαΐα και στα 200 μέτρα για την ανατολική Αχαΐα.

Σε κάποιες περιοχές του Κορινθιακού, όπως στην  Άμφισσα για παράδειγμα, μπορεί να χιονίσει μέχρι στη θάλασσα. Εκεί που γειτνιάζει η θάλασσα με ορεινά συγκροτήματα θα έχουμε χιονοπτώσεις ακόμα και κοντά στην θάλασσα. Στην περιοχή της Αιγιάλειας δεν αναμένεται χιονόστρωση αλλά χιονονιφάδες. Την Κυριακή τα φαινόμενα θα σταματήσουν σε όλη την Αχαΐα και θα έχουμε «ήλιο με δόντια».

Μπαίνοντας στη νέα εβδομάδα, τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται περεταίρω πτώση της θερμοκρασίας και η μέγιστη στην Πάτρα δεν θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς. Η ελάχιστη θα φτάσει στους 0 βαθμούς. Επανέρχεται το βοριαδάκι, ωστόσο στην ανατολική Αχαΐα τη Δευτέρα και μέχρι νωρίς το πρωί της τρίτης αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις. Σε ανατολικότερες περιοχές αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις Δευτέρα προς Τρίτη ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Την Τετάρτη η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή μικρή άνοδο, φτάνοντας το Σαββατοκύριακο για την Πάτρα στους 12 και 13 βαθμούς, με βροχές. Συνολικό ύψος βροχής το επόμενο Σαββατοκύριακο θα είναι 10-15 χιλιοστά. Το τελευταίο λοιπόν Σαββατοκύριακο του μήνα θα είναι βροχερό.

 Ο «Φλεβάρης κι αν φλεβίσει…»

 Ο Φεβρουάριος θα είναι θερμός, θα έχουμε άνοδο της θερμοκρασίας. Η τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου θα είναι η ψυχρότερη εβδομάδα και το τελευταίο από τα διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας.  Θα έχουμε μία ατμοσφαιρική τραμπάλα μεταξύ δυτικής και ανατολικής Ευρώπης την επόμενη εβδομάδα. Στη δυτική θα έχουμε ροή θερμών αερίων μαζών ενώ στην ανατολική, συμπεριλαμβανομένης της βαλκανικής χερσονήσου και της χώρας μας, θα έχουμε το αντίθετο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις