Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αχαΐας: Φρούδες ελπίδες οι υποσχέσεις του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης στους αμπελοκαλλιεργητές

ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αχαΐας: Φρούδες ελπίδες ο...

Στην αναμονή της υλοποίησης των κυβερνητικών αποφάσεων είναι και οι κτηνοτρόφοι της Δυτικής Αχαΐας που έχασαν δεκάδες ζώα

Σε ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Δυτικής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας σχετικά με τα προβλήματα των αγροτών της περιοχής τονίζεται πως από την μια ο κορωνοϊός, από την άλλη ο καύσωνας το καλοκαίρι και τώρα τα ακραία καιρικά φαινόμενα ήρθαν να αποτελειώσουν τους αγρότες της Δυτικής Αχαΐας, οι οποίοι μέσα σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων, είδαν τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις τους να καλύπτονται από νερό και τα προϊόντα τους να καταστρέφονται.

Η πλειοψηφία των ελαιοπαραγωγών μετρά σημαντικές απώλειες στη φετινή παραγωγή τους.

Οι υποσχέσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προς τους αμπελοκαλλιεργητές για κρατικές ενισχύσεις εξαιτίας του κορωνοϊού αποδείχθηκαν φρούδες ελπίδες.

Οι καλλιεργητές οπωροκηπευτικών και της φθινοπωρινής πατάτας είδαν τα χωράφια τους να καλύπτονται από νερά λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, που έπληξαν δις την Δυτική Αχαΐα, με τους ίδιους να δηλώνουν ότι αν δεν αποζημιωθούν για το 100% της απώλειας, που είχαν, τότε πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν εκ νέου τα χωράφια τους, μιας και δεν διαθέτουν τους ανάλογους οικονομικούς πόρους για να το πράξουν.

Στην αναμονή της υλοποίησης των κυβερνητικών αποφάσεων είναι και οι κτηνοτρόφοι της Δυτικής Αχαΐας, που έχασαν δεκάδες ζώα, ενώ ζωοτροφές, που είχαν αποθηκεύσει στους στάβλους τους καταστράφηκαν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, για όσα ζώα τους απέμειναν, να μην έχουν χρήματα να αγοράσουν νέες ζωοτροφές για να τα ταΐσουν, αλλά ούτε και να αντικαταστήσουν όσα χάθηκαν, αναφέρει η ανακοίνωση των μελών Δυτικής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει ως εξής:

Όσο για αυτούς, που έλαβαν τις αγροτικές επιδοτήσεις, αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι για ακόμη μια χρονιά ήταν… πετσοκομμένες λόγω αστοχιών του συστήματος του Υπουργείου, που δημιούργησε πρόβλημα σε χιλιάδες παραγώγους. Με απλά λόγια, η ασυμφωνία του Φορέα συντονισμού του συστήματος των επιδοτήσεων με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έθεσαν σε υπολειτουργία το σύστημα του ΟΣΔΕ, αδιαφορώντας για το πώς θα πορευτούν το επόμενο διάστημα οι αγρότες, μιας και τα χρόνια προβλήματα του συστήματος οδηγούν σε απώλεια αγροτικών εισοδημάτων.

Φυσικά μέσα σε όλα αυτά, οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας, όπως και όλοι οι αγρότες της χώρας, μαζί με τους κτηνοτρόφους, έχουν να αντιμετωπίσουν έναν επιπλέον βραχνά, που είναι οι αυξήσεις στην ενέργεια, στις πρώτες ύλες, στις ζωοτροφές, κ.α.

Τα προβλήματα των αγροτών δεν είναι ένα θέμα, που αφορά αποκλειστικά τους ίδιους, αλλά και την κοινωνία, διότι είναι κομμάτι της και όλοι μαζί θα πρέπει να πιέσουμε προς την κατεύθυνση της άμεσης καταβολής των αποζημιώσεων. Οι λύσεις από τα συναρμόδια Υπουργεία και την πολιτεία έπρεπε να είχαν δοθεί…χθες !!!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις