Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το προεδρείο του ΣΚΕΑΝΑ επισκέφθηκε και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριο Φαρμάκη

Το προεδρείο του ΣΚΕΑΝΑ επισκέφθηκε και ...

Σχετικά με τια αποζημιώσεις, ο Περιφερειάρχης είπε πως η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει καθώς έχουν σταλεί κλιμάκια για αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριο Φαρμάκη επισκέφθηκε το προεδρείο του ΣΚΕΑΝΑ – Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας, εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρο Γιάννη Σπυρόπουλο, τον γεν. γραμματέα, Λάμπρο Λιόλιο και τον ταμία, Γιώργο Κολλιόπουλο.

Η συνάντηση, η οποία ορίστηκε αμέσως μετά από αίτημά του ΣΚΕΑΝΑ, ως κύριο θέμα είχε την ενημέρωση σχετικά με την πορεία των αποζημιώσεων των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία του Νοεμβρίου 2021. Όπως ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης, κ. Φαρμάκης, η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει καθώς έχουν σταλεί κλιμάκια για αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές ενώ όπως τόνισε, με πρωτοβουλία δική του σηκώθηκε και drone τις ημέρες της κακοκαιρίας για να είναι καταγεγραμμένη η καταστροφή την οποία υπέστη η περιοχή μας.

Προς ενημέρωση των μελών του ΣΚΕΑΝΑ και της κοινωνίας η διαδικασία είναι η εξής:

Κατάθεση των φακέλων των πληγέντων,

Οριοθέτηση της περιοχής όπου έχει υποστεί ζημιές από την Περιφέρεια,

Άνοιγμα πλατφόρμας Υπουργείου,

Καταβολή προκαταβολών σύμφωνα με τις δηλωθείσες ζημιές, από τις επιχειρήσεις,

Τελικός έλεγχος φακέλων και καταβολή υπολειπόμενου ποσού αποζημίωσης.

Όπως τόνισε ο κ. Φαρμάκης έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και έχει ήδη κατατεθεί αίτημα μέσω του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου για την άμεση καταβολή των προκαταβολών, έτσι ώστε να προλάβουν οι επιχειρήσεις να ξεκινήσουν τις ετοιμασίες για την καλοκαιρινή σεζόν.

Σχετικά με την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τα μέλη του ΣΚΕΑΝΑ πως οι πληρωμές συνεχίζονται και οι ενστάσεις που έχουν γίνει δεκτές θα πληρωθούν μέχρι και τον Φεβρουάριο. Ενώ τον Μάρτιο θα ξεκινήσουν οι αποπληρωμές του δεύτερου προγράμματος ενίσχυσης.

Τέλος αναφέρθηκε το θέμα του Καρναβαλιού, με τον κ. Φαρμάκη να τονίζει πως λόγω της διετούς ακύρωσης του έχει επέλθει τεράστια οικονομική ζημιά στον κλάδο της εστίασης όπως και σε πολλούς άλλους κλάδους επίσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις