Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Κορωνοϊός Νάσος Νασόπουλος Πόλεμος στην Ουκρανία Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα Πανελλήνιες 2022 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καρναβάλι, αποζημιώσεις πλημμυροπαθών και αδειοδοτήσεις συζητήθηκαν στη συνάντηση ΣΚΕΑΝΑ με τον Δήμαρχο Πατρέων

Καρναβάλι, αποζημιώσεις πλημμυροπαθών κα...

Ο Δήμος έχει πλάνο και θα είναι σε ετοιμότητα για οποιοδήποτε ενδεχόμενο – Αναμένεται να στολιστεί η πόλη και να υπάρχει έστω ένα γιορτινό κλίμα και ένα άρωμα καρναβαλικό

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη πραγματοποίησε το προεδρείο του ΣΚΕΑΝΑ – Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας. Στην συνάντηση όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, συμμετείχε ο πρόεδρος Γιάννης Σπυρόπουλος, ο γεν. γραμματέας, Λάμπρος Λιόλιος και ο ταμίας του συλλόγου, Γιώργος Κολλιόπουλος.

Η συνάντηση ορίστηκε μετά από αίτημα του προεδρείου του ΣΚΕΑΝΑ για να συζητηθούν διάφορα σημαντικά για τον κλάδο, ζητήματα που πλήττεται σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία.

Σχετικά με το μεγάλο και επίκαιρο ζήτημα των αποζημιώσεων των πλημμυροπαθών επιχειρήσεων από την πρόσφατη κακοκαιρία, ο κ. Πελετίδης ενημέρωσε επί της διαδικασίας, πως η αρμοδιότητα του Δήμου αφορούσε στην πρώτη φάση όπου ήταν η συλλογή των φακέλων των πληγέντων και στην συνέχεια η παράδοσή τους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η οποία με την σειρά της έχει ήδη κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Ένα ακόμη θέμα- πληγή για την πόλη μας, το Καρναβάλι και η ενδεχόμενη ακύρωσή του, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα υγειονομικά δεδομένα, δεν θα μπορούσε να λείψει από την ατζέντα της συνάντησης.

Ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης ανέφερε πως είναι πολύ νωρίς για την οποιαδήποτε εκτίμηση, καθώς τα δεδομένα της πανδημίας αλλάζουν συνεχώς και όλα είναι ρευστά. Τόνισε, ωστόσο, πως ο Δήμος έχει πλάνο και θα είναι σε ετοιμότητα για οποιοδήποτε ενδεχόμενο και κυρίως όπως ζητήθηκε και από τους εκπροσώπους του ΣΚΕΑΝΑ, να στολιστεί η πόλη και να υπάρχει έστω ένα γιορτινό κλίμα και ένα άρωμα καρναβαλικό, όσο αυτό είναι εφικτό.

Ευχή όλων είναι να μπορέσουν να γίνουν κάποιες εκδηλώσεις και να αρχίσει να επιστρέφει στην πόλη μας ο θεσμός που αποτελεί τον πνεύμονα της οικονομίας της περιοχής.

Στο πλαίσιο του μεγάλου ζητήματος της εικόνας της πόλης, που πάντα θέτει ο ΣΚΕΑΝΑ, συζητήθηκε η σήμανση στις οδούς της πόλης, όπου είναι ένα από τα βασικότερα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν και όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης τους εκπροσώπους του ΣΚΕΑΝΑ, εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερου έργου που έχει εγκριθεί και για το οποίο αναμένεται χρηματοδότηση. Μέρος του έργου αυτού είναι και η τοποθέτηση πινακίδων, γενικότερα, σε πάρκα, πλατείες κοκ με ενημερωτικά και ιστορικά για τα εκάστοτε μέρη, στοιχεία. Κοινή πεποίθηση και των δύο φορέων είναι ότι η εικόνα της πόλης μας είναι πολύ σημαντική και πρέπει να αναβαθμίζεται συνεχώς.

Τέλος αναφορά έγινε και στο θέμα που έχει προκύψει με τις αδειοδοτήσεις στον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις