Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Περιμέναμε μεγαλύτερη ευθιξία αλλά δεν υπήρξε»- Η απάντηση του ΣΚΕΑΝΑ σε όσους άνοιξαν τα μαγαζιά τους

Πάτρα: «Περιμέναμε μεγαλύτερη ευθιξία αλ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Γιάννης Σπυρόπουλος

Τη χθεσινή κινητοποίηση του ΣΚΕΑΝΑ και το γεγονός ότι δεν ήταν τόσο μαζική, αφού άνοιξαν αρκετές καφετέριες στο κέντρο, σχολίασε μιλώντας στο thebest.gr ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Σπυρόπουλος.

Να θυμίσουμε ότι στόχος του συλλόγου ήταν να μην υπήρχε ούτε καφές με take away, πράγμα που δεν έγινε αφού αρκετοί Πατρινοί ήπιαν καφέ σε τραπεζάκια. Όπως εξήγησε ο κ. Σπυρόπουλος, μπορεί κάποια καταστήματα να άνοιξαν, ωστόσο για το Προεδρείο του Συλλόγου, ήταν πετυχημένη. «Ως Προεδρείο του ΣΚΕΑΝΑ είμαστε ευχαριστημένοι γιατί η κινητοποίηση, βάσει του κόσμου που κατέβηκε στην πλατεία, βάσει των στοιχείων που έχουμε από τo e food αλλά και από τις γειτονιές που έκλεισαν, πέτυχε.

Μπορεί να μην έκλεισε το κέντρο και κάποιες μεγάλες αλυσίδες που μάλλον έχουν λύσει τα προβλήματά τους, μπορεί να είχαμε πόλεμο από μία μερίδα συναδέλφων ώστε να μην είναι επιτυχημένη η απεργία, πάρα ταύτα, δεν τα κατάφεραν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως ξεκαθάρισε, «η επιτυχία της απεργίας είναι να κάνεις το μήνυμά σου γνωστό. Και αυτό το μήνυμα είναι ότι υπάρχει σοβαρό  πρόβλημα που αν δεν το λάβουν υπόψιν τους αυτοί που αποφασίζουν τα μέτρα, θα οδηγήσουν πολλές επιχειρήσεις στο κλείσιμο. Στην πλατεία ήρθαν καφετζήδες από χωριά της Περιφέρειας λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να κρατούν ανοιχτά τα μαγαζιά τους με τα ισχύοντα μέτρα.

Μία απεργία δεν γίνεται για τα μαγαζιά του κέντρου, αυτά που είναι γνωστά και διαφημισμένα. Ξέραμε ότι κάποιοι θα ανοίξουν. Περιμέναμε και πιστεύαμε ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη ευθιξία αλλά δεν υπήρξε. Δεν πειράζει. Βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι και προχωράμε.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους έκλεισαν, συμμετείχαν και διαδήλωσαν για το πρόβλημα που υπάρχει. Με αυτούς τους ανθρώπους θα μπορεί πάντα ο σύλλογος να πηγαίνει μπροστά».

Υπενθυμίζεται ότι οι καταστηματάρχες έκλεισαν τα μαγαζιά τους ενώ στις 11 έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Γεωργίου με τους διαμαρτυρόμενους να κρατούν μαύρα μπαλόνια.Οι καταστηματάρχες κάνουν λόγο για θάνατο της εστίασης η οποία είναι η "Ιφιγένεια" της πανδημίας καθώς τα μέτρα που λαμβάνονται επικεντρώνουν σταθερά στα καταστήματα, σαν να είναι αυτά τα μόνα υπεύθυνα για την υγειονομική κρίση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις