Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Πάμε για γενικό κλείσιμο τη Δευτέρα- Στόχος να μην υπάρχει ούτε καφές take away»

Πάτρα: «Πάμε για γενικό κλείσιμο τη Δευτ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ

Ειλημμένη απόφαση είναι το κλείσιμο της εστίασης τη Δευτέρα στην Πάτρα, όπως έγραψε και χθες το thebest.gr. Την κινητοποίηση του ΣΚΕΑΝΑ, απέναντι στα νέα μέτρα που ελήφθησαν για το χώρο λόγω πανδημίας αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι κλάδοι, ενώ στόχος είναι την ημέρα της απεργίας, να μην υπάρχει ούτε καφές στο χέρι. 

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Γιάννης Σπυρόπουλος, Πρόεδρος του του Συλλόγου Καταστημαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας, «τη Δευτέρα πάμε για γενικό κλείσιμο. Αυτό είναι κάτι που μπορώ να το πω αν και ακόμα δεν έχουμε λάβει όλες μας τις αποφάσεις. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από άλλους συλλόγους της Ελλάδας. Θα προσπαθήσουμε  να τους κινητοποιήσουμε και επειδή δεν θα προλάβουν να μας ακολουθήσουν, όταν θα κινητοποιηθούν άλλοι σύλλογοι ανά την Ελλάδα, ο ΣΚΕΑΝΑ θα είναι μαζί τους.

Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι τοπικοί κλάδοι που θέλουν να είναι μαζί μας, αλλά δεν είναι ανακοινώσιμο, θα το πουν οι ίδιοι.  Ως ΣΚΕΑΝΑ λέμε ότι η απόφαση για κλειστή εστίαση τη Δευτέρα, είναι ειλημμένη. Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και πάμε για γενική απεργία. Στόχος να μην λειτουργεί τίποτα, ούτε το take away».

Πάτρα: Τη Δευτέρα, ξεχάστε τα καφέ, τα εστιατόρια και τα μπαρ - Η Εστίαση κατεβάζει ρολά

Υπνεθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, ο ΣΚΕΑΝΑ ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Σε ανακοίνωση του ο ΣΚΕΑΝΑ – Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας εκφράζει την έκδηλη αγωνία του για την κατάσταση που επικρατεί με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών και υπογραμμίζει πως 2 χρόνια τώρα ότι ζήτησε και αποφάσισε η κυβέρνηση για την προστασία από τον covid το έκαναν. Ωστόσο διερωτώνται απευθυνόμενοι στην κυβέρνηση για πόσο η εστίαση θα αντέχει να σηκώνει το βάρος της ανεπάρκειας του συστήματος υγείας.

Το κείμενο του ΣΚΕΑΝΑ αναλυτικά έχει ως εξής:

Δύο χρόνια, Κύριοι της Κυβέρνησης,

Ζητήσατε εμβόλια, είπαμε ναι

Ζητήσατε μάσκες και μέτρα στα μαγαζιά μας, είπαμε ναι

Ζητήσατε αποστάσεις, είπαμε ναι

Μας αναγκάσατε να γίνουμε ελεγκτικοί μηχανισμοί και να αστυνομεύουμε τα ίδια μας τα μαγαζιά, το κάναμε.

Μας αναγκάσατε να έχουμε smartphone, tablet και internet στις επιχειρήσεις μας για να μπορούμε να εκτελούμε τους ελέγχους, το κάναμε.

Μας ζητήσατε να εφαρμόσουμε κοινωνικό διαχωρισμό στους πελάτες μας, σε εμβολιασμένους και μη, το κάναμε.

Τώρα μας ζητάτε να τους αποκλείσουμε και από τους εξωτερικούς χώρους, ζητώντας rapid test, κάνοντας μας σχεδόν απαγορευτικούς και μειώνοντας μας κι άλλο το εν δυνάμει πελατολόγιο μας.

Εφόσον λοιπόν επιβάλλετε τεστ στον κόσμο για να διασκεδάσει, να ξεχαστεί και να περάσει όμορφα, ας εφαρμοστεί τουλάχιστον το μέτρο αυτό, με την δυνατότητα που δίνει και για τους εσωτερικούς χώρους.

Παράλληλα με όλους τους περιορισμούς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε το κύμα αυξήσεων στην ενέργεια, την μετακίνηση, το κόστος υλικών, τα τρόφιμα, τα υλικά συσκευασίας καθώς επίσης και τα υπέρογκα πρόστιμα.

Για πόσο πιστεύετε ότι η εστίαση αντέχει να σηκώνει το βάρος της ανεπάρκειας του συστήματος υγείας;

Έχετε αναλογιστεί πόσα ήταν τα έσοδά σας από την ημέρα επαναλειτουργίας της εστίασης;

Έχετε αναρωτηθεί τι θα συμβεί όταν θα αρχίσουν οι επιχειρήσεις να πτωχεύουν η μία μετά την άλλη καθώς και τις εκατοντάδες χιλιάδες ανέργων που θα προκύψουν;

Έχετε αναλογιστεί το μέγεθος της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που έρχεται;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις