Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Όμικρον αυξάνει τα κρούσματα και στο πανεπιστήμιο Πατρών - Τι λέει στο thebest ο Πρύτανης

Η Όμικρον αυξάνει τα κρούσματα και στο π...

Αύξηση των κρουσμάτων από την Δευτέρα οπότε ξεκίνησαν και πάλι τα μαθήματα δια ζώσης

Σημαντική είναι η διασπορά στους φοιτητές της Πάτρας, με τον έναν μετά τον άλλον να βγαίνει θετικός και να κάθεται στο διαμέρισμά του για καραντίνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μόνο ένα Τμήμα του Πανεπιστημίου, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» τα κρούσματα φτάνουν τα 43 τις τελευταίες δύο ημέρες.

Οι περισσότεροι από αυτούς έχοντας πάει στην ιδιαίτερη πατρίδα τους για να κάνουν γιορτές, επιστρέφοντας στην βάση τους, στην αχαϊκή πρωτεύουσα βγήκαν θετικοί, δείγμα και αυτό της μεταδοτικότητας της Όμικρον. Έτσι, περιόρισαν τις επαφές τους και αρκετοί ευτυχώς δεν πρόλαβαν να πάνε στο Πανεπιστήμιο που ξεκίνησε  δια ζώσης, με την εξεταστική περίοδο να πλησιάζει, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους κινδύνους διασποράς.

Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι το 85% των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών έχουν κάνει και τις δύο δόσεις και ένα σημαντικό μέρος αυτού έχει κλείσει ραντεβού για την αναμνηστική δόση. Σε κάθε περίπτωση τα μέτρα που έχει πάρει το Πανεπιστήμιο Πατρών για την προστασία της δημόσιας υγείας της ακαδημαϊκής κοινότητας παραμένουν αυστηρά, με υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή και αρνητικού rapid τεστ για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

 Το thebest απευθύνθηκε στον Πρύτανη του πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα ο οποίος επεσήμανε οτι από τα μέχρι τώρα δεδομένα παρατηρείται παρατηρείται μια αυξητική τάση στα κρούσματα κορωνοϊού.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις