Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιστολή στον Υπουργό Θ. Πλεύρη: "Διαταράσσεται ανεπανόρθωτα η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας"

Επιστολή στον Υπουργό Θ. Πλεύρη: "Δ...

Είναι καιρός πια ακόμα & εν μέσω πανδημίας, να εξασφαλίσουν οι αρμόδιοι στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας, όσα δικαιούται & όσα οφείλουν να αποδώσουν για την ομαλή του λειτουργία

Επιστολή με αποδέκτη τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη όπου τονίζεται ότι διαταράσσεται ανεπανόρθωτα η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας (ΚΥΧ), διαβίβασαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Υγείας& Περιβάλλοντος Περιοχής Κ.Υ. Χαλαναδρίτσας Δρ. Δετοράκης Ιωάννης και ο  Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος που διατελεί Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κ.Υ. Χαλανδρίτσας. Η επιστολή τους απευθύνεται επίσης στους Βουλευτές Αχαΐας και στον Ιωαν. Καρβέλη, Διοικητή 6ης Υ.Π.Ε.

Αναλυτικά η επιστολή που κοινοποιήθηκε και σε άλλους φορείς όπως τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος Νεκτάριο Φαρμάκη έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, αξιότιμοι κκ. Βουλευτές, αξιότιμε κ. Διοικητά της 6ης ΥΠΕ,

Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας ‘’Γνώμη’’ με τίτλο ‘’Ο κορωνοϊός  πιέζει και τα Κέντρα Υγείας’’ θέλουμε ως εθελοντικοί Σύλλογοι του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας (Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος & Εθελοντών Αιμοδοτών) να καταθέσουμε τις δικές μας απόψεις και διεκδικήσεις, ως έχουμε υποχρέωση για το δικό μας πρωτοβάθμιο υγειονομικό ίδρυμα, απ’ όπου προήλθαμε πριν από 30 και πλέον χρόνια, ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή του λειτουργία κατά το καλύτερο δυνατό τρόπο, προς όφελος των κατοίκων της περιοχής, στην οποία από κοινού δραστηριοποιούμεθα.

Όλα αυτά τα 31 χρόνια βιώνουμε τα εκάστοτε προβλήματα του ΚΥΧ, τις αγωνίες των εργαζομένων σ’ αυτό καθώς και τις αυξομειώσεις του προσωπικού και του εξοπλισμού του, που διαχρονικά αντιμετωπίζει χωρίς ποτέ μέχρι σήμερα να έχουν επιλυθεί οριστικά.

Η πανδημία με την μεγάλη κινητικότητα των ασθενών στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας, τα έκτακτα και χρόνια περιστατικά, η 24ώρη καθημερινή εφημερία του με ανάλογο προβλεπόμενο προσωπικό, η διπλή εμβολιαστική κάλυψη, οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί λόγω κορωνοϊού και τα τηρούμενα υγειονομικά μέτρα, έφεραν όλες αυτές τις αδυναμίες στο προσκήνιο, με τους εργαζόμενους να φθάνουν στα όριά τους εξαιτίας όλων αυτών με τελικό αποτέλεσμα το ΚΥΧ να αδυνατεί να ανταποκριθεί στους στοιχειώδεις στόχους του, αλλά  και στα οράματά του, όπως απ’ αρχής τα έχει θέσει. Θέσεις και τακτικές, οι οποίες έφεραν το ΚΥΧ πανελλαδικά να διακρίνεται με τις επίσημες δηλώσεις φορέων, πολιτικών όλων των παρατάξεων, αλλά και κοινωνικών και πολιτιστικών.

Άλλωστε σε όλες τις μέχρι σήμερα διοικήσεις της 6ης ΥΠΕ και σε όλες τις διευθύνσεις του ΚΥΧ οι εθελοντικοί Σύλλογοι στάθηκαν, ως όφειλαν, υπερασπιστές των αιτημάτων του Πρωτοβάθμιου Υγειονομικού μας Ιδρύματος. Προς αυτή την κατεύθυνση επισκεφθήκαμε προ διετίας τον Υπεάρχη κ. Ιωάννη Καρβέλη, καταθέτοντας ένα ακόμα γραπτό υπόμνημα για τις διαχρονικές ανάγκες του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, οι οποίες ατυχώς περιμένουν μέχρι και σήμερα την επίλυσή τους.

Οι χθεσινές ωστόσο δηλώσεις του ακούραστου επιστημονικού διευθυντή κου. Γρηγόρη Αλόκριου, έδειξαν για ακόμη μία φορά τις αδυναμίες της δομής, αλλά και τις εξαντλημένες αντοχές του ελλιπούς προσωπικού, που υπηρετεί με αίσθημα φιλοτιμίας σε αυτό. Οι πρόσφατες μετακινήσεις των ειδικευόμενων ιατρών, στο νοσοκομείο του Αιγίου, για τις εκεί ανάγκες, καθώς και οι επικείμενες μετακινήσεις ειδικευμένων ιατρών του ΚΥΧ, δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερο ασφυκτικό περιβάλλον στην ομαλή του λειτουργία και θεωρούμε ότι είναι το μόνο που υπέστη αυτές τις απαράδεκτες αποσπάσεις.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για τις αποφάσεις της 6ης ΥΠΕ στους κατοίκους και στους φορείς της περιοχής και σε όλους εμάς που εθελοντικά το υπηρετούμε.

Ως Σύλλογοι του ΚΥΧ επιθυμούμε το δικό μας Κέντρο Υγείας να συνεχίσει απρόσκοπτα την ομαλή του λειτουργία, εξασφαλίζοντας σ’ αυτό όσα προβλέπονται από το νόμο και να ανασταλούν άμεσα οι μετακινήσεις των ιατρών. Να αποκατασταθούν οι όποιες αδυναμίες και ανεπάρκειες το βαραίνουν, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα στη δύσκολη για όλους μας περίοδο της πανδημίας. Αιτήματα, τα οποία εκφράζουν τα γενικότερα αισθήματα της τοπικής κοινωνίας, των πολιτιστικών συλλόγων, των εργαζομένων στο ΚΥΧ, αλλά και των Συλλόγων, που εθελοντικά το υπηρετούμε και το στηρίζουμε πάνω από 30 χρόνια.

Στηρίζουμε ωστόσο ανεπιφύλακτα τις προσπάθειες του νυν Διευθυντή κ. Γρηγόρη Αλόκριου, του προσωπικού του ΚΥΧ, καθώς και όλων των εργαζομένων στα περιφερειακά αυτού ιατρεία.

Συμπαριστάμεθα στο δύσκολο και επίπονο αγώνα των εργαζομένων και δεν δεχόμαστε την υποβάθμιση της υγείας των πολιτών της περιοχής μας με την ανεπαρκή λειτουργία του ΚΥΧ.

Είναι καιρός πια, ακόμα και εν μέσω πανδημίας, να εξασφαλίσουν η πολιτεία και οι αρμόδιοι στο δικό μας Κέντρο Υγείας, όσα δικαιούται και όσα οφείλουν να αποδώσουν, χωρίς διακρίσεις, για την ομαλή του λειτουργία.

Ελπίζουμε ότι θα τύχουμε ευνοϊκών, για τη σωστή του λειτουργία, αποφάσεων.

Δεν πρόκειται να δεχθούμε παράταση της υπάρχουσας ανωμαλίας και είμαστε διατεθειμένοι να αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο μέσο για να σταματήσει επιτέλους η όποια αταξία. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις