Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεκίνησε στο Αίγιο η λειτουργία της νέας πρότυπης Παιδικής Χαράς “Κιβωτός” -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ξεκίνησε στο Αίγιο η λειτουργία της νέας...

Φιλοδοξία του Δήμου Αιγιαλείας είναι η παιδική χαρά “Κιβωτός” να αποτελέσει ένα μέρος όπου όλα τα παιδιά θα μπορούν να παίζουν & να διασκεδάζουν μαζί

Ο Δήμος Αιγιαλείας, με μεγάλη χαρά, παρέδωσε προς χρήση την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021 την πρότυπη Παιδική Χαρά “Κιβωτός” στο Τέρμα της Οδού Μητροπόλεως στο Αίγιο. Η νέα αυτή παιδική χαρά ξεκινά τη λειτουργία της, αφού εξασφαλίστηκε η χορήγηση βεβαίωσης καταλληλότητας λειτουργίας από την Επιτροπή Ελέγχου Παιδικών Χαρών της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας) για τις σύγχρονες και ασφαλείς προδιαγραφές της.

Η Παιδική Χαρά “Κιβωτός” που έγινε πραγματικότητα με κύριο δωρητή το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” και την πολύτιμη στήριξη του Πράσινου Ταμείου, του Ομίλου Εταιριών ΟΤΕ και του Δήμου Αιγιαλείας, αποδίδει στην τοπική κοινωνία ένα νέο κύτταρο δημιουργικής κοινωνικής αλληλεπίδρασης, μια όαση πρασίνου, χαράς και παιδικών φωνών στο κέντρο του Αιγίου, σε κοινόχρηστη δημοτική έκταση 1.100 τ.μ., ακριβώς απέναντι από το Eιδικό Kέντρο Aποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΚΑΜΕ), που στάθηκε αρωγός στην υλοποίηση του έργου, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Ο Δήμος Αιγιαλείας ακολουθεί την πρόσφατη νομοθεσία για την οργάνωση και λειτουργία των δημόσιων χώρων παιχνιδιού, που απαιτεί να περιλαμβάνονται σε κάθε νέα δημιουργία παιδικής χαράς, ικανές προσβάσεις και κατάλληλος εξοπλισμός για παιδιά με αναπηρία, προκειμένου να μη τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Έτσι, ξεκινά την προσπάθεια για τη διαμόρφωση ασφαλών παιχνιδότοπων για όλα τα παιδιά, ακριβώς επειδή όλα τα παιδιά αξίζουν και δικαιούνται ίσες ευκαιρίες στο παιχνίδι, χωρίς διακρίσεις.

Έτσι, από το 2015 ο Δήμος Αιγιαλείας, εμπνεόμενος από παρόμοιες πρωτοβουλίες που έχουν υλοποιηθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και τις Η.Π.Α., αναζήτησε και αξιοποίησε δωρεές ιδιωτών για την κατασκευή σύγχρονων και ασφαλών παιδικών χαρών στην περιοχή. Συνεργαζόμενος με την εταιρεία Ομάδα Σύμπραξις που έχει ειδικευτεί σε αντίστοιχα έργα κοινωνικής συνεισφοράς, για Δήμους και φορείς ανά την Ελλάδα, ακολούθησε άριστες προδιαγραφές σε όλες τις παραμέτρους του έργου: προμήθεια από κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες φυσικών, ξύλινων και πιστοποιημένων κατά FSC υλικών για την ασφάλεια και την αειφορική ποιότητα των παιχνιδιών, με πενταπλάσια προσδοκώμενη διάρκεια ζωής και έντονο εκπαιδευτικό χαρακτήρα εξομοίωσης του παιχνιδιού με τη δραστηριότητα στη φύση, φυσικό δάπεδο χωρίς επικίνδυνα υλικά και πιστοποιημένο χυτό ελαστικό δάπεδο για εξασφάλιση ανεμπόδιστης πρόσβασης για όλους - συμπεριλαμβανομένων παιδιών με κινητικές δυσκολίες, ακουστικές ή οπτικές δυσλειτουργίες - στο χώρο και τις παιχνιδοκατασκευές.

“Η παιδική χαρά “Κιβωτός” αποτελεί σημείο αναφοράς για τα μελλοντικά σχέδια του Δήμου Αιγιαλείας. Πιστεύοντας ακράδαντα πως η συμβολή του παιχνιδιού στη νοητική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών είναι κρίσιμη, φιλοδοξία του Δήμου Αιγιαλείας είναι η παιδική χαρά “ΚΙΒΩΤΟΣ” να αποτελέσει ένα μέρος όπου όλα τα παιδιά θα μπορούν να παίζουν και να διασκεδάζουν μαζί, μαθαίνοντας να παρατηρούν, να πειραματίζονται, να εξερευνούν όρια και δυνατότητες, να αλληλεπιδρούν, να αναπτύσσουν σχέσεις και να ακολουθούν κανόνες - δεξιότητες κρίσιμες και στην πραγματική ζωή, εκτός παιχνιδιού” σημειώνει σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ανάπτυξης και Προγραμματισμού Βασίλης Χριστόπουλος αναφέρει: “Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός πως το έργο αποπερατώθηκε και παραδόθηκε στους πολίτες από την ίδια την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγιαλείας, μετά από αντικειμενικές δυσκολίες που προέκυψαν κατά την υλοποίηση από τον ανάδοχο του έργου, ο οποίος αποχώρησε. Η Τεχνική μας Υπηρεσία απέδειξε πως διαθέτει υπεύθυνο ανθρώπινο δυναμικό και αξίζουν τα εύσημα σε όλους όσοι εργάστηκαν για να αποδοθεί στους μικρούς μας συμπολίτες μια πρότυπη Παιδική Χαρά, φιλική και για παιδάκια με αναπηρίες”.

Εκ μέρους του Δήμου Αιγιαλείας τονίζεται τέλος πως τα προγραμματισμένα για την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου εγκαίνια της Παιδικής Χαράς αναβλήθηκαν λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού και θα πραγματοποιηθούν εν καιρώ, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Πάντως, η Παιδική Χαρά λειτουργεί κανονικά, με ευθύνη και του προέδρου της Κοινότητας Αιγίου, Γεωργίου Γκιώνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις