Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Την Τρίτη το πρωί στον σταθμό του ΟΣΕ performance - σχόλιο ενάντια στη βία κατά των γυναικών

Την Τρίτη το πρωί στον σταθμό του ΟΣΕ pe...

Από την χορογράφο και πανεπιστημιακό Μάρω Γαλάνη

Μία παράσταση performance με τίτλο «Το δάκρυ των αγγέλων για τις γυναίκες που δε μίλησαν» που αποτελεί ένα σχόλιο από τη συμπολίτισσα χορογράφο και πανεπιστημιακό Μάρω Γαλάνη και των φοιτητών και φοιτητριών του Πανεπιστημίου Πατρών που λαμβάνουν μέρος, ενάντια στη βία κατά των γυναικών, θα γίνει στον Κεντρικό σταθμό του ΟΣΕ, στην Πάτρα την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 & ώρα 11:15 ως 11:45 και 12:15 ως 12:45.

Οι άγγελοι πλάσματα της φαντασίας, καταδεκτικά στον άνθρωπο και παρηγοριτικά στο αβάσταχτο του αποχωρισμού και της απώλειας αποβιβάζονται στον Κεντρικό σταθμό του ΟΣΕ, την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 και θα παραμείνουν στη νότια αποβάθρα του σταθμού από ώρα 11:15 ως 13:00, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο της Άσκησης Πεδίου μαθήματος της Δρ. Μάρως Γαλάνη, στο ΤΕπΕΚΕ -Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών, φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος θα παρουσιάσουν τη συγκεκριμένη χοροθεατρική performance με τίτλο «Το δάκρυ των αγγέλων για τις γυναίκες που δε μίλησαν», ένα σχόλιο για τη βία κατά των γυναικών.

Με αίτημα την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση όλων των μορφών της βίας, επιτελούν δράσεις ζωντανών σωμάτων στο ζωντανό χώρο και αντιπαραθέτουν  στις γυναικοκτονίες αλλά και στα «αόρατα» εγκλήματα κατά των γυναικών την αληθινή αγάπη, το ενδιαφέρον και το νοιάξιμο. Προτάσσουν  ως κατεπείγουσα συλλογική πράξη την ανάληψη της ατομικής, κοινωνικής, πολιτειακής ευθύνης για υγεία, αλλαγή της κουλτούρας, παύση των στερεοτύπων και αντίσταση στην Πατριαρχία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture