Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα γλυκά των εορτών και η «σφήνα» του πανετόνε - Τι ζητούν οι Πατρινοί

Τα γλυκά των εορτών και η «σφήνα» του πα...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η ποιότητα στον... ουρανίσκο

Γλυκιά μυρωδιά κουραμπιέδων και μελομακάρονων, με τις μηχανές των ζαχαροπλαστών της Πάτρας ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, να βρίσκονται στο «φουλ» προκειμένου να ετοιμάσουν τα παραδοσιακά γλυκά. Οι επαγγελματίες του κλάδου, σύμφωνα με όσα λέει στο thebest.gr ο πρόεδρος Ζαχαροπλαστών της Πάτρας Ταξιάρχης Κάππας, προσδοκούν σε ικανοποιητική κίνηση καθώς οι πρώτες μεγάλες γιορτές της σεζόν δεν έστειλαν και τα καλύτερα μηνήματα.

«Όπως είδαμε όλες τις προηγούμενες χρονιές αλλά και την πιο πρόσφατη περίοδο με την Βlack Friday αλλά και  στις μεγάλες  γιορτές Αγίου Ανδρέα και Αγίου Νικολάου, η αγορά είναι πεσμένη, ο κόσμος είναι φοβισμένος και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η κίνηση. Θεωρούμε και πιστεύουμε αλλά και επιθυμούμε, ότι από αυτό το Σαββατοκύριακο, που και η αγορά θα είναι ανοικτή, θα ξεκινήσει ο κόσμος να επισκέπτεται και τα ζαχαροπλαστεία. Συνήθως, βέβαια, στα ζαχαροπλαστεία για να προμηθευτούν τα γλυκά τους, έρχονται τελευταία στιγμή για να είναι φρέσκα».

«Σφήνα» το πανετόνε στις γιορτινές μας απολαύσεις

Την νέα τάση, στις προτιμήσεις των Πατρινών, δίνει ο κ. Κάππας: «Εκτός από τα παραδοσιακά γλυκά, μελομακάρονα και κουραμπιέδες, που τα τελευταία χρόνια σε αυτά έχουμε και κάποιες παραλλαγές, με επικάλυψη σοκολάτας υγείας, γάλακτος αλλά και λευκή, τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν έρθει και τα πανετόνε στη ζωή μας και στις γιορτινές μας απολαύσεις, τα οποία είναι είτε με σοκολάτα, είτε με καραμέλα, είτε το παραδοσιακό, με φρούτα και σταφίδες. Αυτό ισχύει για την περίοδο μέχρι τα Χριστούγεννα, από  κει και πέρα, ξεκινάνε σιγά σιγά οι βασιλόπιτες και τα πιο παραδοσιακά, τα σιροπιαστά λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά και οι τούρτες που ενδείκνυνται ως γλυκό στα σπίτια».

 

 

«Πλάτη» στις αυξήσεις

Σε τι επίπεδα βρίσκονται οι τιμές των γλυκών στην Πάτρα; Ο Ταξιάρχης Κάππας ενημερώνει ότι οι ζαχαροπλάστες παρά τις αυξήσεις των πρώτων υλών αλλά και της ενέργειες, θα κρατήσουν τις τιμές σε χαμηλά επίπεδα. «Στις πρώτες ύλες των ζαχαροπλαστείων και όχι μόνο αλλά σε όλα τα προϊόντα, υπάρχει μια αύξηση 30-40% παρ’ όλα αυτά, για ακόμη μια φορά τα Πατρινά ζαχαροπλαστεία βάζουν «πλάτη» και η αύξηση, εάν υπάρχει αύξηση, δεν είναι σε αυτό το βαθμό, είναι πολύ πιο χαμηλά. Τα Πατρινά ζαχαροπλαστεία θα απορροφήσουν όσο μπορούν περισσότερο την αύξηση των πρώτων υλών και αυτό είναι θετικό γιατί το εκτιμάει ο Πατρινός καταναλωτής και τα τιμάει τα ζαχαροπλαστεία μας».

Ο ουρανίσκος των πατρινών και η ποιότητα

Στην ποιότητα των γλυκών στα Πατρινά ζαχαροπλαστεία αλλά και στις…  απαιτήσεις των καταναλωτών, αναφέρθηκε ο κ. Κάππας:  «Τα τελευταία χρόνια, στα πατρινά ζαχαροπλαστεία, η ποιότητα, έχει ανέβει πάρα πολύ και αυτό το καταλαβαίνει ο πατρινός ….ουρανίσκος, που είναι απαιτητικός. Οι Πατρινοί στρέφονται στα τοπικά ζαχαροπλαστεία, στηρίζοντάς μας, καθώς ζουν πολλές οικογένειες συμπολιτών μας, που δουλεύουν στα καταστήματα μας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις