Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Γιώργος Τράγκας και η «κληρονομιά της αναταραχής»

Ο Γιώργος Τράγκας και η «κληρονομιά της ...

Την Πέμπτη η κηδεία του

Το hashtag #Τράγκας, με πάνω από 9.000 σχόλια στο Twitter έγινε την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου μία από τις 5 κορυφαίες τάσεις στο συγκεκριμένο μέσον κοινωνικής δικτύωσης. Το γεγονός αυτό δεν περιποιεί απαραιτήτως τιμή στον Γιώργο Τράγκα -ή τουλάχιστον όχι με την συνηθισμένη έννοια. Βεβαίως, πιθανώς ο ίδιος να μειδιούσε και να ειρωνευόταν την όλη έξαψη που προκάλεσε με το θάνατό του, πάντα με το χαρακτηριστικό ύφος, τις μούτες και τους οπερατικούς χρωματισμούς στη φωνή, ή αλλιώς τη μοναδική και ανεπανάληπτη συμπεριφορική μανιέρα που είχε καθιερώσει σαν σήμα κατατεθέν του.


Τα ανάμικτα συναισθήματα για το χαμό του Γιώργου Τράγκα, το εύρος των συλλυπητηρίων σχολίων τα οποία διατυπώνονται πανταχόθεν εκτείνεται από την ειλικρινή θλίψη και έναν κάποιο αναδρομικό θαυμασμό, έως τις τυπικές αναφορές, πίσω από τις οποίες ελάχιστα κρύβονται παλιές πληγές, σαν ανάμνηση των μέχρις εσχάτων διαξιφισμών με τον τεθνεώτα.

Πολύ σχηματικά, στο ένα άκρο -αυτό της λατρείας στον «ήρωα» Τράγκα- θα μπορούσε να τοποθετείται ο γνωστός αρνητής του εμβολιασμού (και όχι μόνον), Γρηγόρης Πετράκος.

Στην αντίπερα όχθη, μαζί με πάμπολλους από όσους ο αρχέτυπος Έλληνας ραδιο-showman είχε κατά καιρούς κατακρίνει ανελέητα, στέκει ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος. Έτσι σχηματίζεται ένα δίπολο, αγάπης και νοσταλγίας από τη μία (Πετράκος), όχι και τόσο ευχάριστων αναμνήσεων από την άλλη (Μόσιαλος). Στα δύο άκρα, όπως και σε ολόκληρο το φάσμα των ενδιάμεσων απόψεων για τον Γιώργο Τράγκα, κείνται μερικές χιλιάδες tweet και αναρτήσεων στο Facebook, από επωνύμους όπως πχ ο Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και χιλιάδες «ανωνύμους». Πάντως, δεν είναι λίγοι όσοι προσπαθούν παράλληλα να προσαρμοστούν σε μια ζωή χωρίς την καθημερινή δόση από την κατά Τράγκα ανάλυση της επικαιρότητας.

η κηδεία του 72χρονου Γιώργου Τράγκα είναι προγραμματισμένη να τελεστεί το μεσημέρι της Πέμπτης στις 13:00. Εις μνήμην του θα ψαλλεί η νεκρώσιμος ακολουθία στον ιερό ναό Παναγίας της Ελευθερώτριας, στην Κηφισιά.

Μικρό ανθολόγιο tweet σχετιζόμενα με το θάνατο του Γιώργου Τράγκα:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις